Početna
Kako odbraniti kožu od digitalnog starenja
Kako odbraniti kožu od digitalnog starenja
Objavljeno: 20.12.2023
Da li većinu svog vremena provodite online, skrolate po društvenim mrežama ili ste zalijepljeni za ekrane na poslu? Niste sami! U današnjem digitalnom dobu, gdje je FOMO (fear of missing out - strah od propuštanja) zamijenjen sa FOLO (fear of logging off - strah od odjavljivanja), tehnologija je više isprepletena sa našim životima nego ikada. Ali da li ste ikada razmišljali o uticaju svog vremena ispred ekrana na vašu kožu?
Kao prvo, šta je digitalno starenje i zašto bi vas to zanimalo? Kao što produženo izlaganje suncu može izazvati preuranjene bore i pigmentaciju, plava svjetlost koje emituju naši ekrani može imati sličan efekat. To može dovesti do finih bora, beživotnog izgleda, opuštene kože i neujednačenog tona kože. Pa, šta možete da uradite? Hajde da pogledamo nekoliko praktičnih savjeta!
Digitalno starenje - savjeti
Saznajte više
Hidratacija, hidratacije, hidratacija!
Jedan od najjednostavnijih, ali najefikasnijih načina za borbu protiv digitalnog starenja je održavanje vaše kože dobro hidriranom. Isprobajte visokokvalitetnu hidratantnu kremu kao što je naša Novage+ Multi-Active dnevna krema protiv starenja, dostupna u laganim i bogatim formulacijama, sa ili bez SPF30. Vraća vlagu i jača barijeru vaše kože zahvaljujući našoj patentiranoj tehnologiji Bio Re: Barrier.
Saznajte više
Pauze od ekrana
Redovne pauze od ekrana su neophodne. Podesite timer ako morate! Iskoristite ovo vrijeme da se istegnete, vježbate duboko disanje ili nanesete masku za lice kao što je Optimals Purifiing maska od gline da biste transformisali svoju kožu za samo 10 minuta. Alternativno, koristite vegansku opciju kao što Waunt Revive Me maska koja obnavlja i regeneriše barijeru vaše kože preko noći.
Saznajte više
Proizvodi koji blokiraju plavu svjetlost
Uložite u proizvode za njegu kože dizajnirane da se bore protiv digitalnog starenja, smanje pigmentaciju i povećaju snabdijevanje vaše kože kolagenom. Novage Time Restore set klinički dokazano pruža sedam puta bolji kvalitet kože. Ova rutina čini vašu kožu gušću i otpornijom, istovremeno je štiti od štetnih efekata plave svjetlosti.
I očima treba malo nježnosti
Nemojte zanemariti nježno područje oko očiju, jer je veoma podložno znakovima digitalnog starenja. Efikasno se borite Novage+ Smooth kremom za područje oko očiju! Ova moćna krema ciljano djeluje na fine linije, bore i umorni izgled, koristeći Bio CollagenPro tehnologiju koja stimuliše proizvodnju kolagena i kao Eye Vital tehnologiju koja smanjuje pojavu podočnjaka.
Ishrana iznutra
Ono što unosite u svoje tijelo odražava se na vašoj koži. Konzumirajte uravnoteženu ishranu bogatu antioksidansima i omega-3 masnim kiselinama da biste osnažili svoju kožu da se bori protiv slobodnih radikala i da ostane otporna. Naši Wellosophy dodaci svojim brojnim prednostima dopunjuju vašu zdravu ishranu i aktivno podržavaju dobrobit vaše kože. Zapamtite, digitalno starenje nije nešto čega se treba plašiti, već nešto oko čega treba biti proaktivan. Prateći ove savete i koristeći prave proizvode, možete održati mladalački sjaj, kako onlajn tako i oflajn.

Kutak za inspiraciju

6 grešaka u njezi kože koje treba izbjegavati
Njega kože

6 grešaka u njezi kože koje treba izbjegavati

Ne vidite rezultate svoje rutine njege kože? Hajde da vas vratimo na pravi put tako što ćemo zaustaviti najčešće greške u njezi kože pomoću ovog vodiča koji je jednostavno pratiti, korak po korak.

Pročitaj

Ostale kategorije

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR