Skincare
Početna

Sastojci za njegu kože bez kojih ne možemo

Objavljeno: 22.2.2024 | Author: Andrea Simons

Kada shvatite da lijepa koža zahtijeva više od samog čišćenja i hidriranja, otvara vam se cijeli svijet novih i uzbudljivih proizvoda. Nekada može biti teško snaći se u mnoštvu proizvoda za njegu kože koji obiluju sastojcima dugog i teško izgovorljivog imena. Upoznajte se s popisom naših omiljenih sastojaka koji svaku kožu čine savršeno njegovanom!

Saznajte više

Peptidi

Peptidi mogu pomoći da se poveća proizvodnja kolagena u koži. Sastoje se od amino kiselina koje su temelji proteina. Peptidi se često pronalaze u proizvodima protiv starenja kože i pravi su izbor ako želite ublažiti bore i zadržati mladolikost kože. Ovaj sastojak ćete naći u NovAge Proceuticals Instant peptidnim ampulama.

AHA - alfa hidroksilna kiselina

Saznajte više

Alfa hidroksilne kiseline su hemijski pilinzi koji se mogu pronaći u namirnicama poput voća i mlijeka. One pomažu uklanjanju mrtvih ćelija kože i tako da nova, svježa koža ispod tog sloja zablista. AHA uglavnom treba koristiti nekoliko dana prije nekog događaja koje vam je važno i kada želite zablistati. Prednosti ovog sastojka možete osjetiti korištenjem NovAge ProCeuticals 6% AHA piling otopine.

Saznajte više

Niacinamid

Niacinamid je aktivni oblik vitamina B3. Često se koristi u kreiranju seruma i maski jer pomaže pri smanjenju crvenila, jačanju barijera kože i umanjuje proizvodnju melanina, što znači i da pomaže u umanjenju pigmentacije. Ovaj sastojak nalazi se u NovAge ProCeuticals bioceluloznoj maski s niacinamidom i centelom.

BHA - Beta hidroksilna kiselina

BHA kiseline su hemijski pilinzi, a najpoznatija među njima je salicilna kiselina. Ona pomaže pri uklanjaju mrtvog sloja kože, sprečava formiranje mitesera, čisti pore i poboljšava teksturu i glatkoću kože. Dubinski čisti unutrašnjost pora (za razliku od AHA kiselina koje prvenstveno djeluju na površini kože) i ima umirujući efekat. Ovaj sastojak pronaći ćete u NovAge obnavljajućem pilingu za lice.

Vitamin C

Prva asocijacija je uvijek “lijek za sve” tokom zimskog razdoblja, ali vitamin C je također čudotvoran kada se radi o koži. To je moćni antioksidant koji se nalazi u voću i povrću a koristi se i da posvijetli kožu, umanji tamne mrlje i uspori starenje. Novage ProCeuticals otopina s 10% vitamina C bogata je ovim vitaminom.

Glikolna kiselina

Glikolna kiselina pripada AHA kiselinama, a osim što pruža piling kože, umanjuje sitne bore i pomaže i hidrataciji kože. Glikolna kiselina jedan je od sastojaka NovAge obnavljajućeg pilinga za lice.
Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina

Ako još uvijek niste čuli za hijaluronsku kiselinu, propuštate ozbiljnu hidrataciju kože. Ovo je prirodni sastojak koji se već nalazi u našim tijelima i može zadržati do 1000 više vode od vlastite težine. Kada se nježno umasira u kožu, čini je izuzetno hidriranom i mekom. Uživajte u njenim prednostima uz NovAge esenciju-podlogu za ljepotu kože.
Naručite proizvode
NovAge obnavljajući piling za lice
(1315)
NovAge

NovAge obnavljajući piling za lice

10,95 KM

22,00 KM

NovAge ProCeuticals Instant peptidne ampule
Nema na zalihama
(898)
NovAge

NovAge ProCeuticals Instant peptidne ampule

29,95 KM

60,00 KM

Kutak za inspiraciju

6 grešaka u njezi kože koje treba izbjegavati
Njega kože
6 grešaka u njezi kože koje treba izbjegavati

Ne vidite rezultate svoje rutine njege kože? Hajde da vas vratimo na pravi put tako što ćemo zaustaviti najčešće greške u njezi kože pomoću ovog vodiča koji je jednostavno pratiti, korak po korak.

Pročitaj

Ostale kategorije

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR