Skincare
Početna

Oblikujte konture i zablistajte uz masažu lica

Objavljeno: 18.4.2024 | Author: Claire Allanson

Bacite pogled na TikTok i primijetit ćete da su ljubitelji ljepote još uvijek opsjednuti masažama lica – i to s dobrim razlogom. Ne zahtijevaju nikakve igle, lasere ili invazivne alate, a dobrobiti za kožu mogu biti impresivne. Želite oblikovati liniju čeljusti, definisati jagodice ili uživati u punijoj, blistavijoj koži? Pripremite se s nama (i naučite trik ili dva) dok dijelimo svoje omiljene savjete za masažu lica ujutro i navečer.

Pogledajte naš vodič korak po korak s nekoliko savjeta za masažu lica – vaša će vam koža biti zahvalna.

Savjet za povećanje blistavosti

Unaprijedite masažu lica tako da prije početka nanesete ulje na kožu. Obožavamo koristiti Novage+ Intense Nourishment uljne kapsule za lice – one će vam osigurati lakše kretanje po licu kako bi masaža vaših kontura lica bila ugodnija, a ujedno će vašoj koži pružiti predivni, blistavi sjaj! To je situacija u kojoj ste svakako na dobitku.

Saznajte više

Jutarnja masaža: pripremite kožu za dan

Ustanite i zablistajte ujutro uz energizirajuću masažu lica za oblikovanje, podizanje i blistavost!
Nanesite ulje na čistu kožu i započnite masažu od obrva – kažiprstom i palcem primijenite srednji pritisak i povucite prema van i prema gore. Zatim pomaknite prste prema dole kako biste definisali jagodice – ravnim prstima povucite prema van, prateći konture lica do ušiju. Završite čvrstim potezima duž čeljusti, klizeći palčevima prema van dok kažiprst podupire lice. Svaki korak ponovite 10 puta.

Saznajte više

Šta se dešava s kožom dok spavamo?

Jeste li znali da je vaša koža aktivnija noću jer radi na obnavljanju tena dok vi spavate? "Noć je najbolje vrijeme za brigu o vašoj koži", kaže Michelle Mangan, viša naučnica (za kozmetičke tehnologije). "Ovo vrijeme koža koristi za provođenje važnih bioloških procesa, pomažući vašoj koži da se obnovi i pomladi tokom noći." Od borbe protiv oštećenja od slobodnih radikala uzrokovanih UV zrakama i onečišćenjem, do povećane izmjene ćelija, regenerirane proizvodnje kolagena i nižih nivoa hormona stresa kortizola, sa sigurnošću se može reći da je izraz "san za ljepotu" savršeno prikladan.
Optimizirajte ovaj proces obnove dodavanjem hranjive noćne maske svojoj večernjoj rutini – volimo namazati kožu raskošnim slojem Novage+ Intense Skin Recharge noćne maske prije spavanja, tako da se naša koža ujutro probudi blistava i obnovljena.

Večernja masaža: umirite um

Neposredno prije spavanja, završite dan umirujućom masažom lica kako biste opustili um i nahranili kožu - to je savršena noćna rutina.
Nanesite ulje na čistu kožu, a zatim počnite otpuštati napetost čela koja se nakupila tokom dana – ravnim prstima naizmjenično pomičite prema van 15 sekundi. Za opuštanje područja oko očiju blagim pritiskom polako pomičite prste prema van duž orbitalne kosti, do sljepoočnica. Ponovite 5 puta, pazeći da se ne približite očima (ne želite da ulje uđe u njih). Završite tako da obuhvatite lice rukama i zatvorite oči – zadržite 10 sekundi dok opuštajuće duboko dišete.
Naručite proizvode
Novage+ Intense Skin Recharge noćna maska
(0)
Novage+

Novage+ Intense Skin Recharge noćna maska

18,95 KM

38,00 KM

Kutak za inspiraciju

6 grešaka u njezi kože koje treba izbjegavati
Njega kože
6 grešaka u njezi kože koje treba izbjegavati

Ne vidite rezultate svoje rutine njege kože? Hajde da vas vratimo na pravi put tako što ćemo zaustaviti najčešće greške u njezi kože pomoću ovog vodiča koji je jednostavno pratiti, korak po korak.

Pročitaj

Ostale kategorije

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR