Skincare
Početna

Sve što trebate znati o pojmu “skin cycling”

Objavljeno: 20.2.2024 | Author: Amanda Aleljung

Jeste li čuli za “skin cycling”? To je beauty rutina o kojoj pričaju svi na TikToku. Ali, šta je to tačno? Koncept je jako jednostavan: vaša rutina njege će biti učinkovitija ako strateški odredite kada ćete i kako koristiti određene proizvode. Čitajte dalje i saznajte kako tačno funkcionira.

“Skin cycling” je četveronoćna rutina njege kože koja uključuje dvije noći nanošenja tretmana s aktivnim sastojcima nakon čega slijede dvije noći odmora – a zatim krećete ispočetka. Ideja ove rutine je da dovede vašu kožu u ravnotežu i spriječi uništavanje barijere kože zbog nanošenja previše aktivnih sastojaka. Provođenjem ove rutine iskoristit ćete sve prednosti vaših proizvoda i izbjeći moguće probleme, kao što su crvenilo i iritacija kože. Evo koje korake trebate slijediti:

Saznajte više

Prva večer “skin cycling” rutine: Piling

Prvu večer ćete započeti čišćenjem kože, a zatim nanošenjem pilinga. Naša preporuka je NovAge obnavljajući piling koji sadrži mješavinu AHA i BHA kiselina koje su odlične za očuvanje barijere kože i izuzetno su učinkovite. Za završni dodir, nanesite bogatu hidratantnu kremu kao što je Novage+ anti-ageing noćna krema.

Saznajte više

Druga večer “skin cycling” rutine: Retinoid

Druge večeri nakon čišćenja kože, umjesto pilinga, nanesite proizvod koji sadrži retinol. Naš odabir su NovAge ProCeuticals retinol kapi sa serumom formulirane s 1.1% inkapsuliranim retinolom. To je vrlo moćan sastojak i ako ga koristite prečesto može dovesti do iritacije i crvenila kože. Dakle, uvijek imajte to na umu i nemojte ga kombinovati s drugim sastojcima koji potencijalno mogu nadražiti kožu.

Saznajte više

Treća i četvrta večer “skin cycling” rutine: Oporavak

Sada je fokus na tome da dopustite vašoj koži da se odmori i da joj pružite maksimalnu hidrataciju. Potražite serume ili hidratantne kreme koje sadrže npr. hijaluronsku kiselinu, ceramide i glicerin. Isprobajte NovAge Time Restore revitalizirajući serum ili Novage+ Intense Skin Recharge noćnu masku za savršeni oporavak.
Nakon završetka ciklusa od četiri večeri, započnite ispočetka. Stručnjaci tvrde da ćete nakon samo nekoliko ciklusa primjetiti rezultate kroz zdravi sjaj i blistavost kože.
Naručite proizvode
NovAge obnavljajući piling za lice
(1315)
NovAge

NovAge obnavljajući piling za lice

10,95 KM

22,00 KM

NovAge ProCeuticals retinol kapi sa serumom
(847)
NovAge

NovAge ProCeuticals retinol kapi sa serumom

25,95 KM

53,00 KM

Kutak za inspiraciju

6 grešaka u njezi kože koje treba izbjegavati
Njega kože
6 grešaka u njezi kože koje treba izbjegavati

Ne vidite rezultate svoje rutine njege kože? Hajde da vas vratimo na pravi put tako što ćemo zaustaviti najčešće greške u njezi kože pomoću ovog vodiča koji je jednostavno pratiti, korak po korak.

Pročitaj

Ostale kategorije

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR