Skincare
Početna

Sastojak u fokusu: Glikolna kiselina

Objavljeno: 5.2.2024 | Author: Oriflame

Glikolna kiselina nije samo jedan od najučinkovitijih pilinga za kožu, već i sredstvo za posvjetljavanje kože, poznato po ujednačavanju tena i teksture kože. Evo šta trebate znati o ovom snažnom sastojku!

Možete je prepoznati pod nazivom AHA; a mi je volimo zvati Zvijezda u rutini njege kože. Glikolna kiselina je jedan od najučinkovitijih pilinga za kožu, za kojeg dermatolozi širom svijeta vjeruju da učinkovito pojačava blistavost kože te zaglađuje i ujednačava ten kože. Evo šta trebate znati.

Saznajte više

Šta je glikolna kiselina?

Glikolna kiselina je vrsta AHA kiselina (alfa-hidroksi kiselina) i jedan je od najučinkovitijih pilinga za kožu jer otkriva svijetliji, glađi ten. Zbog male veličine molekula može lako prodrijeti u kožu, zbog čega brzo i učinkovito djeluje.

Kako glikolna kiselina djeluje?

• Pruža nevjerovatan piling • Savršeno naglašava blistavost • Snažno regeneriše površine kože • Pojačava kolagen i umanjuje linije

Kako glikolna kiselina djeluje?

Glikolna kiselina je vrsta hemijskog pilinga koji djeluje tako što slabi "ljepilo" između ćelija kože čime omogućava odbacivanje odumrlih ćelija s površine i pojavljivanje novih ćelija na površini. Kako se odumrle ćelije odvajaju od gornjeg sloja kože, ispod se otkriva svijetlija i svježa koža. Ove nove, svježe ćelije donose svježiji, blistaviji izgled, predivni sjaj i glatku teksturu.
Nakupljanje starih, odumrlih ćelija na površini kože može dovesti do toga da koža izgleda grubo i beživotno - glikolna kiselina ih vrlo učinkovito uklanja, otkrivajući predivan, blistavi izgled! Pomaže i kod pojave akni: jedan od glavnih uzroka začepljenih pora i stvaranja nepoželjnih promjena je nakupljanje odumrlih ćelija kože.
Ne želimo vas zasititi informacijama o tome što sve ovaj nevjerojatni aktivni sastojak može napraviti, ali glikolna kiselina ima i sposobnost pojačavanja kolagena, što pomaže koži da ostane čvrsta, a s vremenom smanjuje bore i učvršćuje kožu.

Šta trebate tražiti?

PH i pKa su dva faktora koja utiču na učinkovitost glikolne kiseline. PH i koncentracija glikolne kiseline su važni jer niži pH i veća koncentracija znače bolje, brže rezultate. pKa je specifična mjera jačine kiseline.
Glikolna kiselina i mliječna kiselina imaju pKa od 3,8; da bi najbolje funkcionisala, pH formulacija u kojoj se nalazi bi trebala biti vrlo blizu toga. ProCeuticals AHA piling otopina ima pH opseg od 3,8 - 4,2, idealan za učinkovite rezultate.
Vrlo je važno pronaći ravnotežu između učinkovitosti i ugodnog osjećaja, zato ćete morati pronaći nivo koji vam najbolje odgovara i koju vaša koža najbolje podnosi. Preporuka je da se uvijek napravi test na koži.
Profesionalni savjet: Naša ProCeuticals 6% AHA piling otopina s mliječnom i glikolnom kiselinom je osmišljena za optimalnu učinkovitost za sve tipove kože.
Naručite proizvode
NovAge ProCeuticals 6% AHA piling otopina
Rasprodano
(323)
NovAge

NovAge ProCeuticals 6% AHA piling otopina

56,00 KM

Kutak za inspiraciju

6 grešaka u njezi kože koje treba izbjegavati
Njega kože
6 grešaka u njezi kože koje treba izbjegavati

Ne vidite rezultate svoje rutine njege kože? Hajde da vas vratimo na pravi put tako što ćemo zaustaviti najčešće greške u njezi kože pomoću ovog vodiča koji je jednostavno pratiti, korak po korak.

Pročitaj

Ostale kategorije

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR