Početna
Hrana za kožu: šta jesti za predivnu kožu?
Hrana za kožu: šta jesti za predivnu kožu?
Objavljeno: 15.2.2024
Ako ste ovisni o njezi kože, ovo je za vas! Bez obzira koliko fantastični bili vaši proizvodi za njegu kože, ako ne hranite svoje tijelo zdravom hranom, jednostavno nećete dobiti rezultate za kojima žudite. Njegujte svoju kožu iznutra vitaminima, mineralima i drugim hranjivim materijama i podignite njegu kože na novi nivo nevjerovatnog!
Zdrava ishrana je ključ za nevjerovatnu, zdravu, blistavu kožu. Ako se naša ishrana zasniva na kafi i brzoj hrani, velike su šanse da nećemo dobiti sve esencijalne hranjive materije koje su nam potrebne. Oči su možda prozor u dušu, ali koža je definitivno prozor našeg nutritivnog statusa! Blijeda, suha koža koja se ljušti, crvenilo i hiperpigmentacija su svi znaci da možda propuštamo neke esencijalne hranjive materije.
Koji vitamini i minerali su nam potrebni za zdravu kožu?
• B vitamini pomažu kod suhe kože koja se peruta • Vitamin C je neophodan za sintezu kolagena • Cink pomaže pri regeneraciji i obnavljanju kože • Magnezij pomaže da se umanje upale • Bakar je neophodan za proizvodnju elastina i umanjivanje pigmentacije. Elastin je protein koji osigurava strukturu kože. • Proteini pomažu u proizvodnji kolagena i elastina. • Antioksidansi pomažu u zaštiti kože od oksidativnog stresa i umanjuju znakove starenja kože. • Omega 3 oporavlja suhu kožu zahvaljujući svojim protuupalnim svojstvima.
Saznajte više
Koje namirnice su dobre za vašu kožu?
Sjajan način ishrane pun hranjivih materija za zdravu kožu je nordijska ishrana, koja je poput mediteranske, ali u nordijskom stilu! Zasnovana je na povrću, voću, bobičastom voću, integralnim žitaricama, mahunarkama, krompiru, orašastim plodovima, sjemenkama, proteinima poput masne ribe, morskih plodova, jaja i nemasnog mesa, nemasnih mliječnih proizvoda i ulja repice. Nudi obilje vitamina, minerala, antioksidanata i omega 3 masnih kiselina savršenih za optimalno zdravlje kože. SAVETI STRUČNJAKA: • Osim što zdrave ishrane, dopunite dnevni unos vitamina i minerala neophodne za zdravu kožu. • Zapamtite, suplemente nikada ne smete da utimate umesto zdrave ishrane, već se koriste za pokrivanje nedostataka u ishrani kako biste dobili sve hranljive materije koje su vašem telu potrebne.
Saznajte više
Antioksidansi u borbi protiv starenja
Antioksidansi u borbi protiv starenja
Antioksidansi su snažni hranjivi sastojci koji pomažu u zaštiti naših ćelija kože od slobodnih radikala koji mogu uzrokovati prerano starenje kože. Nordijska ishrana bogata je antioksidansima kojih najviše ima u šarenom voću, povrću i jagodičastom voću. Napunite svoj tanjir duginim bojama – neka bude što raznovrsniji! SAVJETI STRUČNJAKA: • Dodatak sa snažnim antioksidansima kao što su vitamini C i E, i prirodnim ekstraktom astaksantina i borovnice, za koje je naučnim studijama pokazano da imaju superioran efekat protiv štetnih UV zraka, čime se sprečava starenje kože.
Zdrava koža počinje zdravom probavom
Problemi s kožom, uključujući akne, rozaceu, psorijazu i atopijski dermatitis, povezani su s lošim zdravljem crijeva. Vlakna su tihi spasitelj zdravlja naših crijeva! Prebiotska vlakna hrane dobre bakterije u našem crijevnom mikrobiomu, što je povezano sa zdravljem kože kao i mnogim drugim aspektima zdravlja. Možete pomoći u održavanju mikrobioma crijeva u ravnoteži direktnim dodavanjem dobrih bakterija putem ishrane ili dodataka ishrani. SAVETI STRUČNJAKA: • Dijetalna vlakna se nalaze u voću, povrću, integralnim žitaricama, orašastim plodovima, semenkama i mahunarkama, kao i u našim wellosophy zamenskim obrocima! Formula ovih šejkova napravljena je po meri sa prirodnim sastojcima, biljnim proteinima, dijetalnim vlaknima, zdravim mastima i 23 esencijalna vitamina i minerala! • Dobri izvori probiotika u ishrani uključuju jogurt sa živim kulturama i fermentisanu hranu kao što su kimči, kiseli kupus i kombuha.
Voda za hidriranu kožu zdravog izgleda
Hidratacija je izuzetno važna za naše cjelokupno zdravlje, uključujući i kožu. Ćelije kože zavise od odgovarajuće hidratacije kako bi pravilno funkcionisale, zato pijte dosta vode. Koža koja nije dovoljno hidrirana izgleda suho i bez sjaja, s vidljivijim linijama i borama. Pravilno hidrirana koža je jedra, glatka i blistava! SAVETI STRUČNJAKA: • Pijte vodu što češće! Osam čaša vode će sprečiti dehidraciju. • Uvek imajte pri ruci flašicu za vodu za hidrataciju u pokretu.
Naručite proizvode iz ovog članka
Wellosophy proteinska mješavina
(0)
Wellosophy proteinska mješavina
Wellosophy omega-3
Nema na zalihama
(680)
Wellosophy
Wellosophy omega-3
41,00 KM
Wellosophy multivitamini i minerali za žene
(345)
Wellosophy
Wellosophy multivitamini i minerali za žene
40,00 KM

Kutak za inspiraciju

4 koraka do zdravijih kostiju
Wellosophy

4 koraka do zdravijih kostiju

Jeste li znali da, kada navršite 30 godina, vaše kosti polako gube gustoću i povećava se rizik od razvoja krhkih kostiju kasnije u životu? Umanjite taj rizik poduzimanjem 4 jednostavna koraka za izgradnju i održavanje snažnih, zdravih kostiju!

Pročitaj

Ostale kategorije

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR