Početna
Kako da njegujete kožu u skladu sa svojim hormonskim statusom
Kako da njegujete kožu u skladu sa svojim hormonskim statusom
Objavljeno: 15.2.2024
Naše rutine njege kože dugo su plesale u sezonskom ritmu, od zime do proljeća. Ali šta je sa ritmom koji vaše tijelo diriguje svakog mjeseca? Predstavljamo njegu gdje istražujemo zamršenu vezu između našeg tijela, zdravlja i kože. Naravno, postoje proizvodi za hormonalne akne, ali mi to unapređujemo tako što ćemo cijelu rutinu njege kože sinhronizovati sa vašim menstrualnim ciklusom.
Šta je hormonski ciklus?
Vaši hormoni su DJ-evi vaše kože, koji vrte različite numere iz sedmice u sedmicu. Nedavni uvidi iz izvještaja o trendovima WGSN (World Global Stile Network) otkrili su tajne o tome kako hormonalne promjene mogu pokvariti (ili blagosloviti) vašu kožu. Hajde da razložimo faze i shvatimo kako prilagođavanje rutine svake sedmice može održati vašu kožu blistavom.
Razumijevanje sezonskih ciklusa kože
Vaša koža svake sedmice prolazi kroz različite faze, slične godišnjim dobima. Hajde da se udubimo u detalje i naučimo kako možete da prilagodite svoju rutinu njege kože u skladu s tim.
Saznajte više
1. sedmica – zimska koža: suha faza
Da li ste se ikada osjećali kao da vam se lice pretvorilo u pustinju u to doba mjeseca? Suha faza, poznata kao zimska sezona vaše kože, više je od dehidracije – hormoni vam stvaraju snježnu oluju za njegu kože. Borite se protiv suhoće pomoću hidratantnog sredstva za čišćenje i snažnog hidratantnog sredstva iz asortimana Novage+ Skinrelief. Zamislite hijaluronsku kiselinu i nježne pilinge kako biste spriječili da se vaša koža osjeća poput snježnih smetova.
Saznajte više
2. sedmica - proljetna koža: faza poboljšanja
Druga sedmica označava fazu poboljšanja – smatrajte to pozivom za buđenje vaše kože, tako da je vrijeme za ponovno pokretanje. Uklonite ostatke zimskog sivila Optimals pilingom za lice. Koristite ProCeuticals vitamin C rastvor i antioksidativni serum za lice da svojoj koži pružite novi početak. Važno je da promijenite svoje proizvode kako biste omogućili svojoj koži da diše.
3. sedmica - ljetna koža: faza blistavosti
Ovulacija donosi sjaj, pa neka stvari budu lagane i prozračne pomoću hidratantnih formula koje oponašaju ljetne vibracije. Krema sa ZF je vaša svakodnevna prijateljica, ali razmislite o dodavanju Retinol kapi sa serumom da biste zaštitili taj blistavi sjaj kao što biste zaštitili svoj ljetni ten. Ovaj proizvod djeluje duboko ispod površine kože kako bi pomogao u smanjenju dubokih bora i povećanju sadržaja vode u koži za jedriji izgled.
Saznajte više
4. sedmica - jesenja koža: masna faza
Tokom jesenje sezone vaše kože, stvari mogu postati pomalo promenjive, tako da je sve u pronalaženju ravnoteže. Borite se protiv viška masnoće pomoću hidratantnih krema bez ulja i salicilnom kiselinom. Zamislite to kao oštar jesenji povjetarac vaše kože – osvježavajući, ali zahtjeva malo dodatne njege. Potražite serume na bazi vode kao što je Optimals Even Out koji će vam pomoći da blistate tokom sezone, čak i tokom hormonalnih fluktuacija. Na kraju, nega kože u skladu s hormonskim promenama kože se svodi na dešifrovanje jedinstvenih tendencija vaše kože svake nedelje. Prilagodite svoju rutinu, prihvatite promene i pustite da vaša koža prolazi kroz godišnja doba.
Naručite proizvode ovdje
NovAge Skinrelief Pro Resilient set
(1040)
NovAge
NovAge Skinrelief Pro Resilient set
193,00 KM
275,00 KM
Optimals Moisture Quenching maska za hidrataciju lica
(153)
Optimals
Optimals Moisture Quenching maska za hidrataciju lica
11,95 KM
20,00 KM

Kutak za inspiraciju

6 grešaka u njezi kože koje treba izbjegavati
Njega kože

6 grešaka u njezi kože koje treba izbjegavati

Ne vidite rezultate svoje rutine njege kože? Hajde da vas vratimo na pravi put tako što ćemo zaustaviti najčešće greške u njezi kože pomoću ovog vodiča koji je jednostavno pratiti, korak po korak.

Pročitaj

Ostale kategorije

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR