Saznajte više
1. Ne koristite metodu dvostrukog čišćenja
Dvostruko čišćenje se odnosi na umivanje lica u dva koraka kako biste omogućili serumima i hidratantnim kremama da djeluju efikasnije. Počnite sredstvom za čišćenje na bazi ulja kao što je NovAge+ ulje za čišćenje lica da biste uklonili nečistoće na bazi ulja poput krema sa ZF i make-upa. Zatim koristite sredstvo za čišćenje na bazi vode kao što je Novage+ Refresh gel za čišćenje da biste uklonili sve preostale nečistoće.
2. Previše koristite piling
Saznajte više
Piling je ključni korak u vašoj rutini jer pomaže da očistite pore, uklonite odumrle ćelije kože i poboljšate teksturu kože. Ali ako ga koristite previše, može iritirati vašu kožu i oštetiti vašu kožnu barijeru. Preporuka je da piling koristite najviše 2-3 puta sedmično u zavisnosti od toga da li vaša koža to može da toleriše. Također je veoma važno da budete nježni kada koristite proizvod - nemojte trljati! Preporučujemo vam da isprobate NovAge piling za obnavljanje kože; njegova efikasna mješavina AHA i BHA će vašu kožu odmah učiniti sjajnijom i obnovljenom.
Saznajte više
3. Nanosite proizvode pogrešnim redosljedom
Ako koristite više proizvoda u svojoj rutini njege kože, možda ih nanosite pogrešnim redosljedom, što ih zapravo može učiniti manje efikasnim. Pravilan redosljed upotrebe proizvoda za njegu kože je: sredstvo za čišćenje, tonik, krema za predio oko očiju, serum, dnevna ili noćna krema.
4. Zaboravljate na vrat
Njega kože nije samo briga o licu. Koža na vratu i dekolteu je podložna istim efektima starenja uzrokovanim genetikom i faktorima životne sredine, poput izlaganja suncu i urbanog zagađenja. Dakle, obavezno uključite i te oblasti u svoju rutinu.
5. Preskačete kremu sa ZF
Krema za sunčanje je najbolji proizvod protiv starenja! Obavezno je nanesite kao posljednji korak u rutini njege kože prije nego što se našminkate. Ali evo šta većina nas zaboravlja; ako smo napolju, moramo ponovo da nanosimo kremu za sunčanje svaka dva sata tokom dana da bismo dobili odgovarajuću zaštitu. I ne zaboravite da koristite proizvod sa visokim ZF kao što je Novage+ ProCeuticals Day Shield ZF 50.
6. Koristite preveliku količinu proizvoda
Većina nas precjenjuje količinu proizvoda koja nam je potrebna. Zato se vodite logikom da je manje zapravo bolje - zato što vam je potrebna samo mala količina svakog proizvoda, veličine novčića.
Naručite proizvode iz ovog članka
Novage+ Refresh gel za čišćenje lica
(259)
Novage+
Novage+ Refresh gel za čišćenje lica
46,80 KM
52,00 KM
Novage+ Proceuticals Ultra Light UV-Age zaštitna dnevna krema sa ZF 50
Novo
(0)
Novage+
Novage+ Proceuticals Ultra Light UV-Age zaštitna dnevna krema sa ZF 50
23,35 KM
35,00 KM

Kutak za inspiraciju

Njega kože tijela - vaše novo rješenje protiv celulita, grube i opuštene kože!
Njega kože

Njega kože tijela - vaše novo rješenje protiv celulita, grube i opuštene kože!

Patite od celulita, grube i opuštene kože? Otkrijte osnovne proizvode za njegu tijela iz naše kolekcije The Body Edition i postignite blistavu kožu – uvijek!

Pročitaj

Ostale kategorije

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR