Početna
Pet načina da koži vratite proljetnu energiju
Pet načina da koži vratite proljetnu energiju

Ah, stiglo nam je proljeće, najljepše godišnje doba! Vrijeme je da sklonimo zimsku odjeću, osjetimo milovanje toplog sunca na licu i uživamo u prizorima i zvukovima prirode koja se budi. Ali, da li je vaša koža spremna za proljeće? Pročitajte i otkrijte kako da izgleda svježe kao rosa!

Saznajte više
1. Piling

Vrijeme je za obnavljanje! To je suština proljeća, a na isti način možete pristupiti i svojoj koži. Kao što znate, oštri zimski uslovi mogu oštetiti kožu, uzrokujući isušivanje, perutanje i hrapavi izgled. Ali, ako uradite piling nekoliko dana u sedmici tokom promjene godišnjih doba, koža će sigurno izgledati obnovljeno!

Naša preporuka: NovAge obnavljajući piling za lice

Saznajte više

2. Hidratacija

U ovo doba godine, postoji velika vjerovatnoća da vaša koža vapi za dodatnom hidratacijom, pa je važno osigurati da vaša rutina njege kože bude kvalitetna i prilagođena. To znači – uz sredstvo za čišćenje, kremu za područje oko očiju i serum – trebalo bi da koristite kvalitetnu dnevnu kremu kako bi vaša koža bila hidrirana i zaštićena tokom dana i noćnu kremu koja će je obnoviti dok spavate. Također, kožu možete hidrirati i iznutra pijući dovoljne količine vode tokom dana.

Naša preporuka: Waunt Super Recover Whipped dnevna krema i Optimals Hydra Radiance raskošna noćna krema

3. Zaštita od sunca

Za borbu protiv štetnih UV zraka, preporučuje se korištenje kreme za sunčanje tokom cijele godine - bez obzira na vremenske prilike. Ali, ako u posljednje vrijeme baš i niste brinuli o tome, sada je vrijeme da izvadite kremu za sunčanje iz svog nesesera. Proljetno sunce može biti šok za organizam nakon mjeseci ograničene izloženosti suncu, zato se pobrinite da svaki dan prije izlaska iz kuće nanesete kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom (svakako prije provjerite da mu nije istekao rok trajanja tokom zime!).

Naša preporuka: NovAge dnevna krema sa ZF 50 UVA/PA ++++ za naprednu zaštitu kože lica

4. Poboljšajte svoju ishranu

Lako je postati žrtva klasičnih prehrambenih zamki tokom dugih sedmica zimske hibernacije, ali proljeće je vrijeme da se to promijeni. Nema razloga da budete pod stresom, ne morate da jedete salate svaki dan! Jednostavno pokušajte da se držite uravnotežene ishrane – i učinite svojoj koži uslugu tako što ćete se fokusirati na hranu bogatu antioksidansima, kao što su borovnice, avokado i tamno, lisnato zeleno povrće.. Višak slobodnih radikala može opustošiti vaš ten, a antioksidansi su odličan način da se suprotstavite njihovim negativnim efektima i pomognete svojoj koži da izgleda svježe i blistavo.

Preporučujemo: Wellosophy astaksantin i ekstrakt borovnice

5. Koristite masku za lice

Svačija koža je jedinstvena, a njeno stanje može dramatično da varira od sezone do sezone. Tamo gdje je suhoća nekada bila problem, možda ćete primjetiti da vam koža odjednom postaje masnija kako vrijeme postaje toplije. Bilo kako bilo, odličan način da se direktno pozabavite ovim neočekivanim promjenama je primjena maske za lice da biste ciljano djelovali na svoje specifične potrebe. Obično pune visokokoncentrovanih sastojaka, one su podrška vašoj koži da izgleda najbolje.

Preporučujemo: NovAge ProCeuticals bioceluloznu masku sa niacinamidom i centelom i Optimals Moisture Quenching masku za hidrataciju

Naručite proizvode iz ovog članka
NovAge obnavljajući piling za lice
(1281)
NovAge
NovAge obnavljajući piling za lice
13,45 KM
22,00 KM
Waunt Super Recover Whipped dnevna krema
(329)
Waunt
Waunt Super Recover Whipped dnevna krema
38,00 KM

Kutak za inspiraciju

Kako da njegujete kožu u skladu sa svojim hormonskim statusom
Njega kože

Kako da njegujete kožu u skladu sa svojim hormonskim statusom

Otkrijte njegu kože u skladu sa svojim hormonskim statusom i naučite kako da sinhronizujete svoju rutinu s menstrualnim ciklusom. Prilagodite njegu kože svojim hormonima za blistavost tokom cijelog mjeseca.

Pročitaj

Ostale kategorije

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR