Skincare
Početna

KOJE SU NAJBOLJE ZAMJENE ZA RETINOL ZA OSJETLJIVU KOŽU?

Objavljeno: 28.3.2024 | Author: JULIE GUNN

Retinol je, bez sumnje, jedan od najmoćnijih, najefikasnijih i najpoznatijih aktivnih sastojaka za njegu kože. Ali s retinolom i nekim drugim aktivnim sastojcima, ta efikasnost može biti izazovna ako imate osjetljivu kožu – mogu uzrokovati nelagodu.

NOVA GENERACIJA ANTI-AGEING SASTOJAKA

Srećom, postoji nova generacija aktivnih sastojaka za njegu kože koji se ravnopravno takmiče s najboljima od najboljih za nježno anti-ageing djelovanje - bioaktivirajuće tehnologije Novage+ kolekcije.
Bioaktivirajuće tehnologije prirodno su dobivene, visokoefikasne aktivne materije koje djeluju u savršenom skladu s kožom čime aktiviraju njene vlastite biološke mehanizme da se obnovi, regenerira i zaštiti. Pri razvoju ovih tehnologija – za što su često potrebne godine istraživanja – uvijek se uspoređuju s aktivnim sastojcima zlatnog standarda poput retinola i nikad se ne zadovoljavaju efektima koji nisu jednako dobri, bolji, brži ili – što je najvažnije – nježniji. Upoznajte neke od ovih tehnologija koje bi vam mogle promijeniti život ako imate osjetljivu kožu!

1. JEDNAKO SNAŽAN KAO RETINOL, ALI NJEŽNIJI ZA KOŽU

Retinol više nije u fokusu - fokus se prebacio na novi anti-ageng sastojak! Bio Collagen Pro, tehnologija prirodnog porijekla iz zrna divljeg graha, aktivira vlastite ćelije fibroblasta kože da proizvode više kolagena, kao i da ubrzava ćelijsku izmjenu kože kako bi popunila i zagladila duboke bore. Bio Collagen Pro se u kliničkim ispitivanjima pokazao jednako efikasan kao retinol za bore (1), ali ono što čini Bio Collagen Pro boljim je to što je nježniji za kožu čime se izbjegavaju tipične nuspojave retinola poput crvenila, ljuštenja i perutanja. Bio Collagen Pro Technology možete pronaći u Novage+ Wrinkle Smooth kremi za područje oko očiju i serumu.

Saznajte više

BIO COLLAGEN PRO TEHNOLOGIJU PRONAĐITE U NOVAGE+ WRINKLE SMOOTH KREMI ZA PODRUČJE OKO OČIJU I SERUMU

2. NJEŽNA ALTERNATIVA RETINOLU ZA OPUŠTENU KOŽU

Retinol povećava nivo kolagena za anti-ageing djelovanje, ali povećava i proizvodnju elastina kako bi se opuštena koža ponovo zategla. Za podizanje i učvršćivanje kože bez neugodnih nuspojava retinola, Bio Aspartolift tehnologija mogla bi biti savršen odabir za vas – istraživanja su pokazala da djeluje jednako efikasno kao retinol na elastičnost kože (1), ali je ujedno dovoljno nježna za osjetljivu kožu. Bio Aspartolift je patentirana tehnologija – jedinstvena i ekskluzivna za Novage+ – za podizanje i učvršćivanje bez crvenila, suhoće ili ljuštenja kože. Možete je pronaći u Novage+ Lift + Firm kremi za područje oko očiju i serumu.

UMANJITE HIPERPIGMENTACIJU POMOĆU KOJIČNE KISELINE KOJA JE NJEŽNA PREMA KOŽI

Postoji mnogo aktivnih materija koje ciljano djeluju na hiperpigmentaciju, a kojična kiselina je jedna od najboljih. No, poput mnogih kiselina, može biti prilično izazovna za kožu. Novage+ naučnici proveli su 11 godina tražeći aktivan proizvod koji će biti izuzetno efikasan kod hiperpigmentacije, a opet dovoljno nježan za osjetljivu kožu i Bio Lumilock tehnologija je rezultat. Ovaj patentirani aktivni sastojak, dobiven iz kore citrusa, efikasno sprečava prekomjernu proizvodnju melanina, vidljivo smanjujući znakove hiperpigmentacije poput tamnih mrlja i značajno posvjetljujući i ujednačavajući ton kože.

KAKO MOGU NJEŽNO DJELOVATI NA HIPERPIGMENTACIJU?

Bio Lumilock tehnologiju možete pronaći u Novage+ Bright Intense kremi za područje oko očiju i serumu.

NJEŽNIJI NAČIN ZA BORBU PROTIV NESAVRŠENOSTI KOŽE KOD ODRASLIH

Bubuljice u odrasloj dobi mogu biti frustrirajuće - pogotovo jer mnogi proizvodi za bubuljice sadrže jake kiseline i ne pokazuju dovoljno poštovanja prema osjetljivoj koži. Prekomjerna proizvodnja sebuma jedan je od glavnih uzroka pojave nesavršenosti kože kod odraslih, ali sada Novage+ Bio Sebum Control tehnologija stupa na scenu – tehnologija prirodnog porijekla djeluje na lojne žlijezde kako bi regulisala prekomjernu proizvodnju sebuma i spriječila izbijanje bubuljica, bez isušivanja kože. Također, djeluje u saradnji sa sukcinskom kiselinom – koja radi piling poput salicilne kiseline, ali nježnije – kako bi pročistila površinu kože. Bio Sebum Control može se pronaći u Novage+ Blemish + Age Defy serumu – i kao što ime sugeriše – ovaj serum također ima svojstva protiv starenja! Sadrži patentiranu tehnologiju Oripeptide-3, trio peptida iz kvasca, riže i pšenice, koji potiču vlastitu proizvodnju kolagena u koži kako bi se izgladile fine linije i bore. Ako ste tražili proizvod protiv starenja, ali imate osjetljivu kožu s nesavršenostima, ovo je serum za vas!

Bio Sebum Control tehnologija može se pronaći u Novage+ Blemish + Age Defy serumu – i kao što ime sugeriše – ovaj serum ima i svojstva protiv starenja! Sadrži patentiranu tehnologiju Oripeptide-3, trio peptida iz kvasca, riže i pšenice, koji potiču vlastitu proizvodnju kolagena u koži kako bi se izgladile fine linije i bore. Ako ste tražili proizvod protiv starenja, ali ste zabrinuti za svoju osjetljivu kožu, ovo je serum za vas!

PODRŽITE SNAŽNU I ZDRAVU BARIJERU KOŽE

Kako bi se izbjegla osjetljivost ili reaktivnost kože, snažna i zdrava kožna barijera je neizostavna za zadržavanje vlage - i držanje neželjenih materija podalje od nje! Novage+ sredstva za čišćenje te dnevne i noćne kreme sadrže bioaktivirajuće tehnologije koje su usmjerene na jačanje i zdravlje kožne barijere. Iako pretjerano čišćenje i jaka sredstva za čišćenje mogu poremetiti barijeru kože, Novage+ sredstva za čišćenje formulisana su s tehnologijom Bio Lipid System, dizajniranom za uklanjanje svega što ne želite na svojoj koži, ali za očuvanje dragocjenog lipidnog sloja. Bio Re:Barrier tehnologija u svim Novage+ noćnim kremama dokazano jača kožnu barijeru čak i bolje od niacinamida! (1). A Novage+ dnevne kreme formulisane su za podršku vitalnom lipidnom sloju kožne barijere, s Bio Ceramides Pro, jedinstvenim sastavom lipida identičnih koži.

I to je to – za snažno anti-ageing djelovanje koje je dovoljno nježno za osjetljivu kožu, isprobajte Novage+ proizvode s bioaktivirajućim tehnologijama. Možete kreirati personaliziranu rutinu ili odabrati jedan od unaprijed pripremljenih setova – a klinički je dokazano da svaka rutina pruža najmanje 7X bolje rezultate od samog sredstva za čišćenje i dnevne kreme. Isprobajte našu digitalnu dijagnozu kože kako biste već danas pronašli svoju savršenu Novage+ rutinu njege!
PRONAĐITE SVOJU NOVAGE+ BIOAKTIVIRAJUĆU RUTINU NJEGE S KLINIČKI DOKAZANIM REZULTATIMA!

PRONAĐITE SVOJU NOVAGE+ BIOAKTIVIRAJUĆU RUTINU NJEGE S KLINIČKI DOKAZANIM REZULTATIMA!

Naručite proizvode
Novage+ Wrinkle Smooth krema za područje oko očiju
(137)
Novage+

Novage+ Wrinkle Smooth krema za područje oko očiju

52,00 KM

Novage+ Lift + Firm krema za područje oko očiju
(169)
Novage+

Novage+ Lift + Firm krema za područje oko očiju

52,00 KM

Kutak za inspiraciju

6 grešaka u njezi kože koje treba izbjegavati
Njega kože
6 grešaka u njezi kože koje treba izbjegavati

Ne vidite rezultate svoje rutine njege kože? Hajde da vas vratimo na pravi put tako što ćemo zaustaviti najčešće greške u njezi kože pomoću ovog vodiča koji je jednostavno pratiti, korak po korak.

Pročitaj

Ostale kategorije

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR