6 grešaka u njezi kože koje treba izbjegavati

Ne vidite rezultate svoje rutine njege kože? Hajde da vas vratimo na pravi put tako što ćemo zaustaviti najčešće greške u njezi kože pomoću ovog vodiča koji je jednostavno pratiti, korak po korak.

1. Ne koristite metodu dvostrukog čišćenja
Dvostruko čišćenje se odnosi na umivanje lica u dva koraka kako biste omogućili serumima i hidratantnim kremama da djeluju efikasnije. Počnite sredstvom za čišćenje na bazi ulja kao što je NovAge ulje za čišćenje lica da biste uklonili nečistoće na bazi ulja poput krema sa ZF i make-upa. Zatim koristite sredstvo za čišćenje na bazi vode kao što je Novage+ Refresh gel za čišćenje da biste uklonili sve preostale nečistoće.

2. Previše koristite piling
Piling je ključni korak u rutini jer pomaže da se otvore pore, uklone odumrle ćelije kože i poboljša tekstura kože. Ali ako ga koristite previše, može iritirati kožu i oštetiti kožnu barijeru. Preporuka za piling je samo 2-3 puta sedmično u zavisnosti od toga koliko koža to može da toleriše. Također je veoma važno da budete nježni kada koristite proizvod - nemojte trljati! Preporučujemo da isprobate Love Nature osvježavajući piling za lice s apcikliranom brusnicom, koji će učiniti kožu mekom i glatkom.

 

3. Nanosite proizvode pogrešnim redosljedom 
Ako koristite više proizvoda u svojoj rutini njege kože, možda ih nanosite pogrešnim redosljedom, što ih zapravo može učiniti manje efikasnim. Pravilan redosljed upotrebe proizvoda za njegu kože je: sredstvo za čišćenje, tonik, krema za predio oko očiju, serum, dnevna ili noćna krema.

4. Koristite preveliku količinu proizvoda
Većina nas precjenjuje količinu proizvoda koja nam je potrebna. Zato se vodite logikom da je manje zapravo bolje - zato što vam je potrebna samo mala količina svakog proizvoda, veličine novčića.

 

5. Zaboravljate na vrat  
Njega kože nije samo briga o licu. Koža na vratu i dekolteu je podložna istim efektima starenja uzrokovanim genetikom i faktorima životne sredine, poput izlaganja suncu i urbanog zagađenja. Dakle, obavezno uključite i te oblasti u svoju rutinu.

6. Preskačete kremu sa ZF
Krema sa ZF je najbolji proizvod protiv starenja! Obavezno ga nanesite kao posljednji korak u rutini njege kože prije nego što se našminkate. Ali evo šta većina nas zaboravlja: ako smo napolju, moramo ponovo da nanosimo kremu sa ZF na svaka dva sata tokom dana da bismo dobili odgovarajuću zaštitu. I ne zaboravite da koristite proizvod sa visokim ZF, baš kao što je Sun 360 krema za osjetljivu kožu za tijelo i lice sa ZF50+.