Prvi znakovi starenja: kako ciljano djelovati, njegovati i zaštititi kožu

Kako starite, tako se i vaša koža mijenja, a mijenjaju se i njene potrebe. Saznajte kako vaša rutina njege kože može pomoći u ciljanom djelovanju i poboljšanju ovih uobičajenih znakova starenja kože.

ZNAK STARENJA: DEHIDRATACIJA 

Šta se događa: U mladalačkom dobu, razmislite o ranim dvadesetima – vaša koža ima punoću i glatka je, ali tokom vremena stvara manje ćelija pa postaje tanja, manje elastična i počinje da izgleda beživotno ili dehidrirano. Suhoća se pogoršava kasnije u životu zbog gubitka lojnih žlijezda. Kod žena dolazi do hormonalnih promjena tokom i poslije menopauze, jer se estrogen smanjuje, a nivo androgena povećava, a posljedica toga je da vaša koža možda trpi gubitak vlage i druge neželjene pojave.

Rješenje: Dehidratacija je česti znak starenja, ali nikad nije kasno da svojoj koži pružite hidrataciju koja joj je potrebna. Pravilna hidratacija ključna je za promovisanje zdrave barijere kože. Samo treba da odaberete hidratantnu kremu primjerenu dobu i dodati je svojoj rutini njege kože dva puta dnevno. Hidratacija dnevnom kremom koja sadrži aminokiseline, antioksidanse, minerale i šećere pružit će ćelijama kože punoću ciljano djelujući na različite znakove starenja.

ZNAKOVI STARENJA: BORE + FINE LINIJE 

Šta se događa: Sunce, godine, genetika – sve su to faktori koji doprinose starenju kože. U 40-im godinama, proizvodite manje kolagena nego u 20-ima, što znači da vaša koža prirodno postaje tanja, zbog čega gubi čvrstoću i elasticitet. I vaš način života takođe igra svoju ulogu. Nedostatak sna, pušenje, pa čak i veća konzumacija šećera mogu produbiti oštećenja uzrokovana slobodnim radikalima i dovesti do više bora i opuštanja kože. Zdrava ishrana važni je dodatak vašoj rutini njege kože.

Rješenje: Opšte je poznato, pravilna ishrana pomaže vam da izgledate i osjećate se najbolje. Pa, ti isti principi mogu se primjeniti na njegu kože. Sastojci su važni i mogu pružiti hranjivu vrijednost vašoj koži na određenom području. Ne možemo dovoljno naglasiti koliko su korisni hranjivi sastojci! Razmislite ponovno, antioksidansi, vitamini, minerali, aminokiseline i masne kiseline, jer unošenje više blagodati u vašu rutinu njege kože pomoći će vam postići bolje rezultate. Što se tiče noćne kreme, potražite hidratantnu kremu koja pruža hranjivu njegu i obnavljanje. Esencijalne masne kiseline (poput omega-3 i omega-6) imaju strukturnu funkciju u koži koja pomaže da se istovremeno hrani i obnavlja barijera kože – poboljšavajući elasticitet kože dugoročno.

 

ZNAK STARENJA: TAMNI KRUGOVI 

Šta se događa: Bilo da se radi o nedostatku sna, previše soli u ishrani, nedovoljnom unosu vode, predugom zurenju u ekran ili svemu navedenom, ovi elementi vjerovatno rezultiraju neželjenim podočnjacima i otečenošću ispod očiju. Glavni uzrok podočnjaka je stanjivanje kože i oslabljeni kapilari, što može dovesti do toga da vaše oči izgledaju umorno i starije.

Rješenje: Osim onog što je očigledno – pijte više vode i pokušajte odspavati 8 sati – također ćete željeti uložiti u kremu za područje oko očiju koja će poboljšati znakove starenja i zaštititi osjetljivo područje oko očiju od oštećenja. Kofein pomaže u zatezanju kože i smanjenju otečenosti. Dok escin, pojačivač mikrocirkulacije, ima sposobnost jačanja zida kapilara i djeluje na razvedravanju područja ispod očiju. Isprobajte Age Revive kremu za područje oko očiju s escinom iz divljeg kestena. Dodatni je bonus da ova krema hladi, ostavljajući kožu trenutno osvježenom i blistavom!

ZNAK STARENJA: BEŽIVOTNI IZGLED KOŽE

Šta se događa: Sad je vrijeme za piling. Kako starite, tekstura kože (i tonus, ali o tome više u nastavku) poprima drugačiji osjećaj. Nakupljanje starih ćelija može dovesti do pojave grube kože i beživotnog tena bez sjaja.

Rješenje: Piling kože jednom sedmično maskom ili pilingom pomoći će u uklanjanju nečistoća i nesavršenosti. A da biste svakodnevno djelovali na beživotni izgled, koristite serum za jačanje blistavosti kože. Proizvodi koji sadrže vitamin C, alfa hidroksilne kiseline (AHA), mliječnu kiselinu i glikolnu kiselinu pomoći će nježnoj površini kože i povećanju prometa ćelija. Ovakvi sastojci mogu vašu kožu učiniti osjetljivijom na sunčevu svjetlost. Stoga, ne zaboravite da pažljivo slijedite uputstva na pakovanju. I ne zaboravite, svakodnevno koristite kremu za sunčanje širokog spektra da biste zaštitili svoj zdravi i blistavi izgled od svih izvora svjetlosti..

ZNAK STARENJA: HIPERPIGMENTACIJA

Šta se događa: Hiperpigmentaciju uzrokuje prekomjerna proizvodnja melanina u koži. To se može dogoditi bilo kojem tipu kože, u bilo kom dobu. Ali, na promjenu boje kože osjetljiviji ste s godinama zbog tanke kože i nemogućnosti regeneracije kože kao u mladosti.

Rješenje: Zaštita je ključna za sprečavanje budućih tamnih mrlja ZF bez razmišljanja. Ali, za rješavanje promjene boje kože potrebna vam je pomoć vrijednih sastojaka. To nas vraća na antioksidanse – superheroje u njezi kože! Antioksidansi mogu spriječiti oštećenja slobodnim radikalima poput oštećenja od sunca, a poznato je i da pomažu u poboljšanju čvrstoće kože uspostavljanjem ravnoteže proizvodnje kolagena i prekidanjem kaskade oštećenja.

Nikada ne možete imati previše antioksidansa u svojoj rutini njege kože! Proizvodi sa sastojcima biljnog porijekla mogu sadržati veće koncentracije antioksidansa. Da biste povećali unos hranjivih sastojaka za kožu, počnite već danas provjeravati sastojke proizvoda za njegu kože da biste pronašli ove uobičajene antioksidanse: vitamin C, niacinamid (vitamin B3), retinol (vitamin A), polifenole i, ne manje važne, flavonoide. Flavonoidi zvani antocijani mogu čak imati veću antioksidativnu sposobnost od vitamina C ili vitamina E!

Isprobajte Optimals Age Revive da biste ciljano djelovali i poboljšali vidljive znakove starenja uravnoteženom hranjivom njegom kože