Prvi znaci starenja na koži (i kako se boriti s njima)

Kasno odlaženje na spavanje, usputni obroci i previše kafe mogu zaista biti katastrofa za vašu kožu. Pošto ste tinejdžerske probleme s kožom ostavili iza sebe (fuj!), vaša koža u 20-tim može se suočiti sa sljedećim izazovima: fine linije, vidljive pore tj. prvi znaci starenja. Evo kako da izađete na kraj s njima!

ZNAK STARENJA: DEHIDRATACIJA

Rješenje: Djevojke u post-adolescentskom periodu često iskuse povećanje u nivou hormona progesterona što može da dovede do isušivanja kože. Zato je adekvatna hidratacija veoma važna od najranijeg perioda – to je najefikasaniji način da odložite prve znakove starenja. Svakodnevna hidratacija kremom koja sadrži aminokiseline, antioksidante, minerale i vitamine će nahraniti ćelije kože i ciljano djelovati na prve znakove starenja. Nanesite sloj True Perfection dnevne kreme koja sadrži ekstrakt matičnih ćelija biljke akai preko seruma za sjaj i svježinu lica. 


ZNAK STARENJA: KESICE ISPOD OČIJU

Rješenje: Ako često probdite noć, jedete slanu hranu i ne pijete dovoljno vode, vjerovatno ćete saznati šta su kesice ispod očiju. Nije teško pretpostaviti koje je pravo rješenje za ovaj problem, ali sigurno će vam dobro doći krema s kofeinom za područje oko očiju. Ova krema će vas zaštititi od oštećenja kože i odložiti prve znakove starenja – jer upravo oko očiju se prvo i pojavljuju! Za još efikasnije djelovanje, čuvajte kremu u frižideru – tako ohlađena bit će zgodna da dodatno njom izmasirate ovo osjetljivo područje. 

ZNAK STARENJA: NEUJEDNAČEN TEN

Rješenje: Možda ste primjetili pjegice, veće pore i flekice za koje ste sigurni ih niste imali ranije. Stres i nedostatak sna mogu da izazovu da vaše tijelo pretjerano luči kortizol, što može pogoršati upalna stanja i nedostatke na koži. Takođe prekida prirodni proces oporavka vašeg tijela, što je razlog zašto izgledate "starije" kada niste dobro spavali - ako želite bolju kožu, treba vam 8 sati sna.

Ali, ako vam je problem hiperpigmentacija izazvana hormonskim promjenama ili oštećenjima od sunca, potražite proizvod koji sadrži GIDROHINON, vitamin C ili Multi Brightening tehnologiju (koristi se u Bright Sublime kolekciji). I obavezno koristite UV zaštitu za kožu!


ZNAK STARENJA: OPUŠTENA KOŽA

Rješenje: Sada je vrijeme za piling. Investirajte u uređaj za čišćenje (kao SkinPro uređaj) da biste uklonili mrtve ćelije kože i potražite način da se poveća ćelijska razmjena materija u skladu s godinama: glikolna kiselina (nalazi se u True Perfection noćnoj kremi), mliječna kiselina i salicilna kiselina će izgladiti nesavršenosti.

Nikada ne možete pretjerati sa antioksidantima u svojoj rutini za njegu kože i serum je najefikasniji način da dobijete. Ekstrakt drveta svile ima anti-inflamatorna svojstva, djeluje na ćelijskom nivou, hidrira i pomaže u borbi protiv starenja. True Perfection serum za ljepšu kožu, koji sadrži ekstrakt drveta svile, klinički dokazano povećava sjaj kože za 95% - impresivno, zar ne? 
ZNAK STARENJA: FINE LINIJE

Rješenje: Ozbiljno razmotrite koliko je šećera u vašoj ishrani: Da li konzumirate više od šest kašičica šećera dnevno? Šećer aktivira upalne procese, vezuje i oštećuje kolagen i elastin, što dovodi do bora i opuštene kože. Zdrava ishrana je bitan dodatak vašoj rutini za njegu kože.

Na kraju, dodajte snažan antioksidant astaksantin u svoju ishranu - može da pomogne jačanju kolagena, smanji fine linije i hidrira kožu. Više elastičnosti = bolji izgled kože!

Tekst: Fotograf: Shutterstock