Oriflame vodič za maske za lice!

Postoji obilje maski koje možete izabrati, a svi ih volimo! Međutim, ponekad je teško odabrati koja vrsta je najbolja za vašu kožu. Zato smo napravili mali vodič koji će vam pomoći na vašem putu! Pročitajte više u tekstu ispod!

Gel maske

Mmm gel maske! Postoji nešto prijatno umirujuće u nanošenju hladne gel maske. Gel maske su odlične za većinu tipova kože i odlične su za kožu koja izgleda umorno nakon naporne sedmice ili dugih noći! Često imaju laganu, sočnu i rashlađujuću teksturu koja poboljšava sjaj, hidrataciju i čini našu kožu jedrom i svježom.

Probajte:  Love Nature gel maska za blistavost svih tipova kože

Maske od gline

Maske od gline su drevna tajna ljepote za čišćenje i pročišćavanje kože. Koristili su ih još u drevnom Egiptu, tako da definitivno možete reći da su isprobani i testirani! Pomažu pročišćavanju kože i uklanjanju nečistoća i sebuma, tako da su izvanredni ako imate masnu ili kožu sklonu aknama! Kao bonus, oni često sadrže hidratantne sastojke i minerale koji su korisni i za druge tipove kože.


Probajte:Love Nature maska od gline za čišćenje svih tipova kože

Kremaste maske

Kremaste maske su klasičan dodatak kada našoj koži treba poslastica - izdašni sloj hranjive, kremaste maske podmlađuje našu kožu kao ništa drugo! Kremaste maske su hidratantne i dubinski njeguju, pune su blagotvornih ulja i sastojaka koji vezuju vlagu, što ih čini posebno korisnim za suhu kožu.


Probajte: Love Nature revitalizirajuća kremasta maska za sve tipove kože

Sheet maske

Sheet maske bile su jedan od najvećih trendova njege kože 2018. godine i još uvijek su popularne! U osnovi su to mali listovi tkanine natopljeni serumima, koji su prepuni hranljivih i aktivnih sastojaka i poboljšavaju sve, od elastičnosti i glatkoće do hidratacije i sjaja. I najbolji dio - ne morate ih isprati, pa su savršene bilo da ste u avionu, spa centru ili vlastitom kupatilu.


Probajte: Love Nature antioksidativna maska za sve tipove kože

Noćne maske

Kad je vašoj koži potrebna intenzivna njega, noćna maska je vaš najbolji prijatelj. To su zapravo moćne hidratantne kreme prepune benefita poput esencijalnih masnih kiselina, hijaluronske kiseline i hranjivih maslaca, a osmišljeni su da se koriste nakon uobičajene rutine. Najbolji dio - ne treba ih isprati, tako da ćete se probuditi odmorni, svježi i spremni za dan pred vama!


Probajte: NovAge Intense Skin Rechargenoćna maska za lice

Tekst: Fotograf: Oriflame