Najvažniji sastojci za njegu kože

Kada shvatite da lijepa koža zahtijeva više od samog čišćenja i hidriranja, otvara vam se cijeli svijet novih i uzbudljivih proizvoda. Nekada može biti teško snaći se u mnoštvu proizvoda za njegu kože koji obiluju sastojcima dugog i teško izgovorljivog imena. Upoznajte se s popisom naših omiljenih sastojaka koji svaku kožu čine savršeno njegovanom!

PEPTIDI

Peptidi mogu pomoći da se poveća proizvodnja kolagena u koži. Sastoje se od amino kiselina koje su temelji proteina. Peptidi se često pronalaze u proizvodima protiv starenja kože i pravi su izbor ako želite ublažiti bore i zadržati mladolikost kože. Ovaj sastojak ćete naći u NovAge Ecollagen setu protiv bora.

AHA – ALFA HIDROKSI KISELINA

Alfa hidroksi kiseline su hemijski pilinzi koji se mogu pronaći u namirnicama poput voća i mlijeka. One pomažu uklanjanju mrtvih stanica kože tako da nova, svježa koža ispod tog sloja zablista. AHA uglavnom treba koristiti nekoliko dana prije nekog događaja koje vam je važno i kada želite zablistati. Prednosti ovog sastojka možete osjetiti kroz NovAge obnavljajući piling za lice.

 


NIACINAMID

Niacinamid je aktivan zbog vitamina B3. Često se koristi u kreiranju seruma i maski jer pomaže pri smanjenju crvenila, jačanju barijera kože i umanjuje proizvodnju melanina, što znači i da pomaže u umanjenju pigmentacije. Ovaj sastojak nalazi se u NovAge kremi za lice protiv crvenila.

BHA - BETA HIDROKSI KISELINA

BHA kiseline su također heminski piling, a najpoznatija među njima je salicilna kiselina. Ona pomaže pri uklanjaju mrtvog sloja kože, sprječava formiranje mitesera, čisti pore i poboljšava teksturu i glatkoću kože. Dubinski čisti pore i djeluje umirujuće na kožu. Ovaj sastojak pronaći ćete u NovAge obnavljajućem piling za lice.

VITAMIN C

Prva asocijacija je uvijek “lijek za sve” tokom zimskog razdoblja, ali vitamin C je također čudotvoran kada se radi o koži. To je moćni antioksidant koji se nalazi u voću i povrću a koristi se i da posvijetli kožu, umanji tamne mrlje i uspori starenje. NovAge maska je bogata ovim vitaminom.

 GLIKOLNA KISELINA

Glikolna kiselina pripada AHA, a osim što pruža piling kože umanjuje sitne bore i pomaže i hidrataciji kože. Glikolna kiselina jedan je od sastojaka u NovAge naprednom tretmanu za obnavljanje kože.

HIJALURONSKA KISELINA

Ako još uvijek niste čuli za hijaluronsku kiselinu, propuštate ozbiljnu hidrataciju kože. Ovo je prirodni sastojak koji se već nalazi u našim tijelima i može zadržati do 1000 više vode od vlastite težine. Kada se umasira u kožu, čini je izuzetno hidriranom i mekom. Uživajte u njenim prednostima kroz Novage Ecollagen serum protiv bora

 

Tekst: Fotograf: Oriflame