Skincare
Početna
Njega kože tijela - vaše novo rješenje protiv celulita, grube i opuštene kože!
Objavljeno: 18.1.2024
Njega kože se ne odnosi samo na lice, nego i na tijelo! Saznajte kako možete riješiti izazove kože od glave do pete uz našu novu, učinkovitu kolekciju za njegu tijela, The Body Edition!
Kad čujemo riječi "njega kože", pomislimo na maske za lice, SERUME i HIDRATANTNE KREME, a možda i na povremeni TRETMAN PROTIV AKNI. Ali, njega kože je puno više od toga! Koža je naš najveći organ i cijelo tijelo zaslužuje našu ljubav i pažnju, ne samo koža na licu!
Njega tijela podrazumijeva puno više od hidratantne kreme. Naša nova učinkovita kolekcija za njegu tijela The Body Edition nadahnuće je pronašla u njezi kože tako da njeni aktivni sastojci osiguravaju puno više od samo hidratacije (iako je HIDRATACIJA I DALJE Izuzetno VAŽNA!) te brine o izazovima kože, poput celulita, opuštene i grube kože.
Šta je celulit?
Saznajte više
Celulit je udubljena koža koja se najčešće pojavljuje na stražnjoj strani bedara, bokova i stražnjice. Postoji mnogo uzroka za koje se vjeruje da su uključeni u nastanak celulita, ali prehrana, način života i hormoni su najvažniji. Neodgovarajuća prehrana i nedostatak tjelovježbe mogu dovesti do nakupljanja masti što može pospješiti pojavu celulita, ali hormoni i genetika također mogu biti važan faktor. Celulit je češći kod žena jer prirodno više masnoće pohranjuju na bedrima, bokovima i stražnjici. Uravnotežena prehrana, tjelovježba te određeni kozmetički proizvodi i tehnike masaže dokazano pomažu u poboljšanju izgleda kože.
Saznajte više
Kako pobijediti celulit?
Osim zdravim načinom života uz svakodnevno kretanje i pravilnu prehranu, The Body Edition anticelulitni gel za tijelo vam također može pomoći jer klinički dokazano umanjuje pojavu celulita za 28 dana. Sadrži poznati sastojak za njegu kože - NIACINAMID koji pomaže u poboljšanju elastičnosti i teksture kože. Za još bolje rezultate, tokom nanošenja gela ne zaboravite masirati kožu.
Saznajte više
Opuštena koža
Koža se najčešće opusti nakon nakon gubitka težine, ali to je i nešto što se prirodno događa kako starimo. Ako je opuštena koža nešto što vas muči, trebali biste se zdravo hraniti, vježbati, izbjegavati štetno djelovanje sunčanih zraka (koristite zaštitu od sunca!) i koristiti proizvode za njegu kože. Body Edition gel-krema za učvršćivanje klinički dokazano poboljšava čvrstoću kože za 48% za samo dva mjeseca i sadrži jedan od naših omiljenih hidratantnih sastojaka - HIJALURONSKU KISELINU.
Gruba koža
Imate grubu, neujednačenu teksturu kože? Niste jedini! Neujednačena tekstura kože često je rezultat nakupljanja odumrlih ćelija kože na površini kože. Predlažemo vam da isprobate piling s fizičkim i hemijskim pilingom. Body Edition Smoothing piling za tijelo sadrži prirodne čestice za piling od kamena plovućca i bademove ljuske, kao i alfa hidroksi kiselinu (AHA) - GLIKOLNU KISELINU. Glikolna kiselina potiče ljuštenje vanjskog sloja kože, što pomaže u uklanjanju suhih, odumrlih ćelija kože, otkrivajući svježe nove ćelije kože ispod. Uživajte u obnovljenoj, mekoj koži!
Naručite proizvode iz ovog članka
The body edition anticelulitni gel za tijelo
(202)
The Body Edition
The body edition anticelulitni gel za tijelo
36,00 KM

Kutak za inspiraciju

6 grešaka u njezi kože koje treba izbjegavati
Njega kože

6 grešaka u njezi kože koje treba izbjegavati

Ne vidite rezultate svoje rutine njege kože? Hajde da vas vratimo na pravi put tako što ćemo zaustaviti najčešće greške u njezi kože pomoću ovog vodiča koji je jednostavno pratiti, korak po korak.

Pročitaj

Ostale kategorije

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR