Korak-po-korak: Konturisanje

Jedan od najvećih make-up trendova trenutno jeste konturisanje: umjetnost definisanja lica pomoću sjenčenja i naglašavanja. Naučite kako definisati i istaknuti strukturu vašeg lica u samo 4 jednostavna koraka.


ČETKICE KOJE SU VAM POTREBNE

Za korektor/usne
Za tekući puder
Za puder
Široka četka za puder


NAGLAŠAVANJE

Za naglašavanje uvijek koristite tekći puder koji je jednu nijansu svjetliji od vašeg prirodnog tena. Svjetlija nijansa će prikriti tamne krugove i suptilno istaknuti dijelove lica. Koristite četku za tekući puder ili korektor kako bi nanijeli puder na jagodične kosti, nos, bradu i obrve. 

2

KONTURISANJE

Za konturisanje koristite takući puder koji je 2 do 3 nijanse tamniji od vašeg prirodnog tena. Nanesite ga na bočne dijelove nosa, duž stranica čela i ispod jagodica. 3

POMIJEŠAJTE

Pomiješajte svjetlije i tamnije niijanse pomoću četke za puder. Budite sigurni da ste ih dobro pomiješali kako bi stvorili prirodan izgled bez vidljivih linija između nijansi.
4

MATIRANJE I NAGLAŠAVANJE

Nanesite malo pudera u prahu preko šminke kako bi je matirali i učinili postojanom. Za kraj širokom četkicom za puder nanesite malo rumenila kako bi stvorili dodatni sjaj.

Za video vodič kliknite ovdje.

Tekst: Fotograf: Nina Varumo, Hair & Makeup: Åsa Östergren