Najbolji lijek za neposlušnu kosu

Glatka, blistava kosa je izgled koji mnogi od nas žele postići, zato su nam naelektrizirane antene jedan od naših najstrašnijih neprijatelja. Ali, uz odgovarajuću pripremu, stiliziranje i tretmane, predivno glatku kosu možemo postići lakše nego ikada – samo slijedite ove jednostavne korake!

1. ODABERITE NAMJENSKI ŠAMPON I REGENERATOR
Da biste se uhvatili u koštac s tvrdoglavim antenicama, morate početi od početka. To znači da trebate odabrati šampon i regenerator koji su posebno formulisani za borbu protiv neposlušne kose. Naš HairX Advanced Care Weather Resist zaštitni šampon i regenerator su stručnjaci u rješavanju ovog problema i učinit će da vaša kosa izgleda glatko, meko i sjajno.

2. POČASTITE SE MASKOM ZA KOSU
Hidratacija, hidratacija, hidratacija – da biste pobijedili neposlušnu kosu, treba biti stalno hidratizirana! Milk & Honey Gold maska za blistavu, nježnu i svilenkastu kosu  će intenzivno nahraniti i hidratizirati vašu kosu. Koristite je 1-2 puta sedmično i rezultat će biti blistavo meka i svilenkasta kosa! 


3. PRONAĐITE PRAVU ČETKU
Nakon što ste oprali, regenerirali i nahranili kosu maskom, počešljajte je dok je još vlažna, velikom, širokom i ravnom četkom. Zahvaljujući ravnom obliku, četka je antistatična i umirit će neposlušnu kosu!

 

4. KORISTITE DODATNO SREDSTVO
Sljedeći korak je zaštita kose od oštećenja uzrokovanog toplinom i vlagom pomoću hranjivog proizvoda. HairX Advanced Care Style Smart sprej za zaštitu od topline  pruža vam vrhunsku zaštitu te u isto vrijeme zaglađuje kosu. 

5. OSUŠITE KOSU
Sada kada ste pripremili kosu, vrijeme je za fen za kosu. Koristite Styler Vent četku  koja omogućava cirkulaciju toplog zraka, smanjujući vrijeme sušenja i izlaganja toplini. Također, osigurava bolje rezultate od sušenja bez četke.

6. ZAVRŠNI DODIR
Kada vam se kosa osuši, dodajte malo Eleo zaštitnog ulja  na vrhove da biste ih zagladili. Zatim naprskajte po cijeloj površini HairX Advanced Care Style Smart sprej za sjaj kose  kako biste zadržali vlagu i kreirali sjajni, blistavi završni izgled. Još uvijek vidite poneku tvrdoglavu antenicu? Nanesite sprej na čistu četkicu maskare ili četkicu za zube i njome raščešljajte kosu. To će biti trik koji će zaključati svaku dlačicu na mjestu.