Zašto su nam noćne kreme važne

Sigurno ste već čuli da je noćna krema neizostavni dio vaše rutine njege kože, ali - zašto? Zamolili smo stručnjaka Davida Jamesona, Menadžera naučne komunikacije u Oriflameu, da podijeli s nama sve što treba znati o noćnoj kremi. 

Proizvod za njegu kože koji radi čarobne stvari dok vi spavate – možda zvuči kao san, ali nije. Posebno je osmišljen za djelovanje tokom noći i pruža brojne dobrobiti vašoj koži.

Zašto biste trebali uložiti u noćnu kremu
Puno vremena provodimo izloženi različitim elementima, kao što su sunce i zagađenje, zbog čega vaša koža može biti suha i nadražena. No, dodavanje noćne kreme u vašu rutinu njege može riješiti taj problem. Činjenica je da svaki proizvod ima svoju jedinstvenu namjenu i sadrži različite sastojke koji najbolje djeluju tokom određenog dijela dana. Dakle, vrijeme je da prestanete koristiti dnevnu kremu tokom noći! 

”Noćne kreme osmišljene su za intenzivnu hidrataciju i obnavljanje kože dok vi spavate. Noćne kreme dizajnirane su i za rješavanje različitih izazova kože, kao što su bore, učvršćivanje i blistavost.”, kaže David Jameson.

 

Usporedba noćne i dnevne kreme
”Noćne kreme obično sadrže veću količinu hranjivih sastojaka, kao što su shea maslac, ulje sjemenki i slično. Dnevne kreme mogu sadržavti UV filtere i aktivne sastojke protiv zagađenja koje nije potrebno nanositi tokom noći. Noćna krema zato rješava različite izazove i pruža različite prednosti u usporedbi s dnevnom kremom.” 

Ispravno nanošenje noćne hidratantne kreme 
”Noćnu kremu trebate nanijeti nakon čišćenja kože te nakon nanošenja kreme za područje oko očiju i seruma.”

Nanesite količinu veličine zrna graška na obraze, bradu i čelo. Umasirajte ravnomjerno dok se krema u potpunosti ne upije. Nanesite na cijelo lice, izbjegavajući područje oko očiju.

Kvalitetna noćna krema će pomoći koži da iskoristi sve prednosti vaše večernje rutine njege. No, važno je da rutinu obavite nešto prije odlaska na spavanje kako bi koža mogla pravilno upiti sve hranjive sastojke – umjesto da se razmažu po vašem jastuku.

 

Kako odabrati najbolju noćnu kremu za vašu kožu
”Često su noćne kreme kreirane tako da odgovaraju svim tipovima kože, no mi bismo vam radije preporučili da odaberete noćnu kremu u skladu s izazovima vaše kože. Na primjer, bore, opuštena koža i nedostatak blistavosti. Noćne kreme vam mogu pružiti puno više od uobičajenih kvaliteta, kao što su hranjivost i njega.” 

7 hidratantnih noćnih krema koje preporučujemo 
1. Ako želite dodatno učvrstiti kožu, odaberite Ultimate Lift Contour Define noćnu kremu. Ova hidratantna krema potiče proizvodnju kolagena i elastina, što vašem licu pruža definisane konture.

2. Urban Guard 3D noćna krema savršeni je odabir za žene koje uživaju u gradskom načinu života. Osmišljena je za čišćenje i uravnotežavanje kože izložene urbanom stresu i zagađenju iz okoliša.

3. Tražite neku prozračniju kremu? Isprobajte Hydra Radiance blagu noćnu kremu. Svojom gel teksturom, ova mat hidratantna krema obnavlja mekoću i barijeru kože.
4. Brinu vas neujednačeni ten, tamne mrlje i diskoloracija? Odaberite Brilliance Infinite Luminosity noćnu kremu.
5. Osjetljiva koža? Isprobajte Skinrelief Pro Resilient noćnu kremu, posebno osmišljenu za osjetljivu kožu zahvaljujući Ultra Calm tehnologiji.

6. Počastite se Royal Velvet regenerativnom noćnom kremom – hidratantnom kremom za učvršćivanje koja osnažuje kožu i umanjuje znakove starenja.

7. Optimals Hydra Radiance bogata noćna krema savršeni je odabir za suhu kožu. Formulisana je za intenzivnu hidrataciju i osnaživanje barijere kože tokom noći.