Nekoliko činjenica o astaksantinu koje vjerovatno niste znali

Prirodni astaksantin ima jedinstvenu molekularnu strukturu koja ga čini jačim od bilo kojeg drugog molekula antioksidanta. Iz tog razloga, astaksantin se često naziva „kraljem antioksidanata“.

Prirodni astaksantin ima jedinstvenu molekularnu strukturu koja ga čini jačim od bilo kojeg drugog molekula antioksidanta. Iz tog razloga, astaksantin se često naziva "kraljem antioksidanata". Ali...

…ŠTA SU UOPŠTE ANTIOKSIDANTI?

Antioksidanti su ključni elementi u „teoriji slobodnih radikala“ starenja našeg tijela. Ova teorija se jednostavno može opisati kao da kisik koji udišemo, djelovanjem slobodnih radikala koje on nosi, također nanosi štetu našim ćelijama i čini da progresivno starimo. Naša tijela imaju mehanizme da kontrolišu oksidativna oštećenja, a veliki dio ove odbrane potiče od prehrambenih faktora. Astaksantin je jedinstven antioksidant koji se u potpunosti apsorbuje i transportuje u sva tkiva u tijelu. Štiti od oksidativnog oštećenja i slobodnih radikala, a također ima dokumentovana protivupalna djelovanja. Pa…

…ZATO:

1. Astaksantin se naziva „tajnom mladosti“ poznatih ličnosti. Među njegovim svojstvima za poboljšanje kože su - umanjene fine linije i bore, poboljšana elastičnost i smanjena suhoća kože.
2. Astaksantin može imati koristi za kardiovaskularno zdravlje. Utvrđeno je da sprečava oksidaciju molekula holesterola (LDL). Oksidacija LDL je dio procesa ateroskleroze (otvrdnjavanje arterija).
3. Umanjujući prekomjerne upale mišića nakon treninga snage, utvrđeno je da astaksantin povećava performanse i izdržljivost prilikom sportskih aktivnosti. Švedska skijaška ekipa redovno koristi astaksantin.
4. Astaksantin se smatra sigurnim antioksidantom za pušače, jer za razliku od drugih antioksidanata koji se na određenim nivoima mogu pretvoriti u prooksidante, astaksantin to ne čini.
5. Astaksantin je jedan od najistraženijih antioksidanata na međunarodnoj sceni. Svake godine nove studije objavljuju svoje rezultate za širu javnost i naučni svijet.

DA LI STE SVJESNI DA JE ASTAKSANTIN:

75 puta jači od alfa-lipolne kiseline

100 puta jači od vitamina E

550 puta jači od katehina zelenog čaja

800 puta jači od koenzima Q 10

5000 puta jači od vitamina C

Saznali smo glavne prednosti astaksantina, neke od najvažnijih informacija, ali…

…ODAKLE POTIČE?

Astaksantin potiče iz jedinstvene alge pronađene u švedskom arhipelagu i njegova koncentracija je na vrhuncu kada alge postanu crvene. U tom trenutku pažljivo se melje i zatvara kako bi se sačuvale sve dragocjene osobine.

Sada znate šta je astaksantin, odakle potiče, ali…

…GDJE GA MOŽEMO PRONAĆI?

Astaksantin koji se nalazi u našem Astaksantinu i ekstraktu borovnice jedan je od vodećih Wellness proizvoda: Wellness paketa. Sjajne vijesti su da zajedno s dobro uravnoteženom kombinacijom kompleksa multivitamina i minerala i najčišćim sjajem kože koji pojačava Omega-3, efekti astaksantina su još više osnaženi! Nije ni čudo što je Wellnes paket jedan od najprodavanijih Oriflame proizvoda!

Da li smo vas zaintrigirali? Pogledajte i druge članke koje predstavljaju astaksantin i njegova nevjerovatna svojstva.