Gutljaj tople supe

Naučnici i zdravstveni stručnjaci se slažu da smanjenje unosa crvenog i prerađenog mesa uz povećani unos biljnih proteina vodi na put ka zdravijem životu.

Naučnici i zdravstveni stručnjaci se slažu da smanjenje unosa crvenog i prerađenog mesa uz povećani unos biljnih proteina vodi na put ka zdravijem životu. Biljni proteini se također proizvode na ekološki prihvatljiviji i održiviji način.

Zbog toga smo odabrali da koristimo tri visokokvalitetna izvora biljnih proteina za Natural Balance Wellness by Oriflame supe: grašak, soju i krompir. Sirovine i finalni proizvodi u Natural Balance supi sa paradajzom i bosiljkom i Natural Balance supi sa šparogom ne sadrže sastojke životinjskog porijekla – zato su naše supe registrovane u Udruženju vegana!

Natural Balance SUPE KAO HRANJIVA UŽINA

Natural Balance supe su nemasne, bogate proteinima, sa dodatkom vlakana koja sadrže tri izvora biljnih proteina: grašak, soju i krompir. Ne sadrže vještačke boje, ukuse, konzervanse, GMO i gluten. Zaslađene su fruktozom, imaju sastojke prirodnog porijekla i registrovane su u Udruženju vegana.

Lako se se pripremaju i za samo nekoliko sekundi dobijate savršenu supu bogatog ukusa!

ProteinI

Natural Balance supe imaju visok sadržaj proteina, što će vam pomoći da se osjećate sito satima. Proteini potiču iz tri biljna izvora: soje, krompira i graška. Kombinacija ova tri obezbjeđuje kompletan profil aminokiselina.

Masti

Supe imaju malo masti, ali sadrže ulje uljane repice, koje pruža najbolji omega-3 profil od svih ulja za kuhanje. Zbog toga nutricionisti i ljekari preporučuju da se ulje uljane repice koristi u ishrani beba i djece.

MIKRONUTRIENTI I VLAKNA

Vrhovi šparoge i prah špinata u Natural Balance supi od šparoge obezbjeđuju karotenoide (antioksidanse), vitamin K, željezo i folat. Paradajz u prahu u Natural Balance supi sa paradajzom i bosiljkom sadrži likopen i karotenoide, oba odlična antioksidansa.

Supe sadrže u vodi rastvorljivo i prebiotičko vlakno koje se zove inulin. Vlakna rastvorljiva u vodi vezuju i izbacuju toksine i holesterol iz vašeg tijela. Prebiotici obezbjeđuju pravilnu ishranu vaše crijevne flore, koja je od najveće važnosti za vaš imuni sistem.

Uzimajte Natural Balance supe kao užinu između obroka da biste održali visok nivo koncentracije i energije ili uživajte u njima kao u dijelu obroka. Samo dodajte salatu i komad hljeba od integralnog zrna da biste dobili kompletan i potpun ručak ili večeru!

RECEPT ZA CIJELU PORODICU

Mnogi od nas smatraju da je naš svakodnevni život prilično užurban i odvajanje vremena za pripremu zdravih obroka može biti pravi izazov. Isprobajte recept u nastavku za praktično svakodnevno rješenje za zdravu i brzu večeru, pogodnu za cijelu porodicu!

PORODIČNI FAVORIT: SUPA S UKUSOM PICE!

(4 porcije)
Pomješajte 220 ml vode, 220 ml obranog ili niskomasnog mlijeka sa 2 dl praha (1 čaša - oko 92 g) Natural Balance supe sa paradajzom i bosiljkom. Mješajte dok ne postane glatko. Stavite da provri, povremeno mješajući. Dodajte 1 žutu papriku, isječenu na kockice i 10-15 malih cvjetova brokule. Kuhajte 5 min. Poslužite uz zelenu salatu i hljeb od integralnog zrna, po želji s nemasnim namazom ili nemasnim sirom.

 

Tekst: