Vodič za pudere bez kojeg ne možete

Prilikom odabira tekućeg pudera potrebno je obratiti pažnju na mnogo stvari: tekstura, boja, formulacija i sposobnost prekrivanja. Kako bi vam olakšali mogućnost izbora donosimo vam ovaj praktični vodič za tekuće pudere.

ODABERITE ISPRAVAN PUDER ZA VAŠU KOŽU 
Prekrivenost i postojanost se mijenjaju u zavisnosti od vašeg tipa kože i zato je esencijalno da otkrijete vaš tip kože prije nego odaberete puder.

Masna koža
Masna koža će najviše koristi imati od pudera za matiranje koji nude srednju do potpunu prekrivenost. Kontrolišite sjaj kože puderom koji pruža hidrataciju tamo gdje je ona potrebna te na taj način umanjuje proizvodnju masnoća.

Suha koža
Osvježite suhu kožu prozračnim puderom koji nudi hidrataciju. Koristite lagani piling prije nanošenja pudera koji treba da bude bogat hidratantnim sredstvima.

Normalna koža
Ukoliko ste jedna od sretnica koja ima normalnu kožu, onda je odabir nivoa prekrivenosti u potpunosti prepušten vama. Zašto ne probati lagani, prozračni puder ili BB ili CC kremu – nanesite serum prije pudera za savršeniji ten.

Zrela koža
Teški puderi ili puderi u prahu se mogu nakupiti u finim linijama te na taj način učiniti bore izraženijim. Umjesto njih potražite pudere laganih formulacija bogate antioksidantnim sastojcima koji će se boriti protiv znakova starenja. Obojene kreme su jednako dobre za ovaj tip kože.

3 savjeta za savršeno nanošenje (koji rade baš svaki put)

1. Uvijek nanesite puder na hidratiziranu kožu i ako vaši proizvodi ne sadrže ZF, nanesite zaštitu od sunca ispod pudera.

2. Nanesite puder na jedan od tri načina: ukoliko puder nanosite prstima onda ga radije utapkajte u kožu nego da ga razmazujete. Ukoliko radije koristite spužvice za puder nanesite ga kružnim pokretima, a ako koristite četku za nanošenje pudera onda savjetujemo da ga nanesete malim kružnim pokretima.

3. Započnite nanošenje pudera na području oko nosa jer je to dio gdje se javlja najviše crvenila. Ostavite područje ispod očiju bez pudera (koristite proizvode laganih formulacija na ovom osjetljivom području) i uvijek, ali baš uvijek posvetite posebnu pažnju na prelaz uz ivicu vilice.

Tekst: Fotograf: Oriflame