Njegujte kosu tokom zime

Lomljivi, suhi vrhovi i masni korijeni – zvuči vam poznato? Da, to je vaša kosa tokom zimskih mjeseci! Niske temperature i česta upotreba pokrivala za glavu i šalova nimalo ne koriste vašim uvojcima. Ali, ne brinite – evo nekoliko savjeta kako pobijediti niske temperature I njegovati kosu tokom zime.

1. SPRIJATELJITE SE S REGENERATOROM KOJI SE NE ISPIRE

Snažni i hladni vjetrovi mogu kosi oduzeti prirodnu vlažnost, te je tako učiniti teškom za oblikovanje. Kako biste osigurali vlažnost kose i održali je zdravom, nemojte štediti na regeneratoru koji se ne ispire. Vaši vrhovi bit će vam zahvalni!

2. NEMOJTE PRESKAKATI ŠIŠANJE

Ako je vani hladno vrijeme, to nikako ne znači da morate odustati od rutine njege kose. Redovnim šišanjem vrhova postići ćete da vaša kosa i njeni vrhovi budu čitavu zimu u top formi!

3. KAD PADA SNIJEG, KORISTITE LAK ZA KOSU 

Lak za kosu najbolje čuva njenu vlažnost. Zato se potrudite nanijeti lak za kosu kad god postoji mogućnost susnježice ili kiše. Možete birati između snažnijih ili manje snažnih lakova, ovisno o vašim ličnim potrebama i vašem odabiru. Najbolja strana korištenja laka za kosu – lako se skida četkom! 

4. NOSITE POKRIVALO ZA GLAVU (ALI OPREZNO) 

Iako je vaša zimska kapa neodoljiv modni dodatak i toliko je volite, ona može vašoj kosi nanijeti veliku štetu, stanjivanjem vlasi. U danima kad jednostavno morate nositi pletenu kapu koju volite, pobrinite se da prije stavljanja kape dobro očešljate tjeme. Time ćete osigurati da vaša frizura ima dobru osnovu, ali istovremeno, da se ona vrlo lako i brzo oblikuje nakon što skinete kapu. 

5. NE ZABORAVITE NJEGOVATI KOSU 

Naravno, nastojte nastaviti koristiti svoj šampon i regenerator koji i inače koristite. Pritom nemojte zaboraviti koristiti i masku za kosu ili ulje za kosu koje će vašoj kosi podariti sjaj, hidratiziranost i bogatu teksturu.

Tekst: Fotograf: Getty Images