Kako očuvati svoju kosu zdravom tokom zime

Lomljivi, suhi vrhovi i masni korijeni – zvuči vam poznato? Da, to je vaša kosa tokom zimskih mjeseci! Niske temperature i česta upotreba pokrivala za glavu i šalova nimalo ne koriste vašim uvojcima. Ali, ne brinite – evo nekoliko savjeta kako pobijediti niske temperature I njegovati kosu tokom zime!

1. SPRIJATELJITE SE S REGENERATOROM KOJI SE NE ISPIRE
Snažni i hladni vjetrovi mogu kosi oduzeti prirodnu vlažnost, te je tako učiniti teškom za oblikovanje. Kako biste osigurali vlažnost kose i održali je zdravom, nemojte štediti na regeneratoru koji se ne ispire. Preporučujemo HairX Advanced Care CC višenamjenski tretman za kosu u spreju s 22 prednosti dizajniram kako bi olakšao oblikovanje i naglasio ljepotu kose.Vaši vrhovi bit će vam zahvalni!

2. NEMOJTE PRESKAKATI ŠIŠANJE
Ako je vani hladno vrijeme, to nikako ne znači da morate odustati od rutine njege kose. Redovnim šišanjem vrhova postići ćete da vaša kosa i njeni vrhovi budu čitavu zimu u top formi.

 

3. KAD PADA SNIJEG, KORISTITE LAK ZA KOSU
Lak za kosu najbolje čuva njenu vlažnost. Zato se potrudite nanijeti lak za kosu kad god postoji mogućnost susnježice ili kiše. Odlučite se za HairX Advanced Care Style Smart Styling sprej za oblikovanje kose koji pruža snažno i fleksibilno učvršćavanje kako biste očuvali željeni stil i ukrotili neposlušnu kosu. Najbolja strana korištenja laka za kosu – lako se skida četkom!

4. NOSITE KAPU (ALI OPREZNO)
Iako je vaša zimska kapa neodoljiv modni dodatak i toliko je volite, ona može vašoj kosi nanijeti veliku štetu, stanjivanjem vlasi. U danima kad jednostavno morate nositi pletenu kapu koju volite, pobrinite se da prije stavljanja kape dobro očešljate tjeme. Time ćete osigurati da vaša frizura ima dobru osnovu, ali istovremeno, da se ona vrlo lako i brzo oblikuje nakon što skinete kapu.

 

5. KORISTITE ZAŠTITNO ULJE ZA KOSU
Tokom hladnijih mjeseci vašoj kosi je potrebna dodatna zaštita. Dodajte Eleo zaštitno ulje za kosu u svoju rutinu koja će vam pomoći da izgradite snažnu odbranu iznutra prema van. Vrijeme je da kažete zbogom kovrdžavim i ispucalim vrhovima!

6. POČASTITE SE MASKOM ZA KOSU 
Ne zaboravite počastiti svoju kosu luksuznom maskom za kosu koja će joj pružiti sjaj, hidrataciju i bogatstvo.Milk & Honey Gold maska za sjajnu, meku i svilenkastu kosu intenzivno će nahraniti i dati vašoj kosi vitamine koji su joj potrebni.