Probudite tijelo: jutarnja rutina

Ne bude se svi odmorni i svježi. Dešava se da nam tijelo traži još odmora da bi uklonio hronični umor, najčešće izazvan prekomernim radom. Ako želite da budete među onima koji ustaju iz kreveta sa osmjehom na licu, imamo par prijedloga za vas.

1. Uvek ležite u isto vrijeme

Vaše tijelo ima prirodni alarm koji vam omogućava da spavate i budite se svakog dana u isto vrijeme. Da biste pokrenuli ovo u tijelu, svake večeri ležite i svako jutro se budite u isto vrijeme. Naše tijelo se oporavlja kada spavamo a ispravna rutina će mu omogućiti pravo okrepljenje. Kada tijelo usvoji ovu rutinu, osjećaćete se svježije i aktivnije tokom dana. Ovo je promena stila života koja je dugoročna i može drastično uticati na vaša jutra i nivo energije.

2. Pokrenite se

Vježbanje je esencijalno za zdrav život. Kada se pokrenete, ubrzava se i rad srca što pomaže da se izborite sa umorom. Kretanje odnosno vježbanje je siguran način da razbudite mišiće i zagrijete tijelo za ostatak dana. Zato, umiesto da 10 puta pritisnete odlaganje alarma, probudite se malo ranije i neka vam energija procirkuliše tijelom zahvaljujući viežbanju. Nije neophodno da imate intenzivan trening, dovoljno je da uradite jednostavne viežbe koje će vas razgibati i razmrdati.3. Ne preskačite doručak

Prvi obrok u danu je najvažnij, a naročito kada se radi o fitnesu i energiji. Jedna od najvećih greški koje možete napraviti jeste da preskočite doručak. Kada izbegnete doručak, vaše tijelo postaje tromo i zahteva dodatnu snagu mišića da bi obavilo i najprostije zadatke, poput sprijemanja kreveta recimo. Ako želite da se osjećate aktivno i svježe tokom čitavog dana, obavezno pojedite doručak i u njega uključite prirodne i organske namirnice.


4. Osvježenje tuša i pravih mirisa

Još jedan način da svom tijelu obezbjedite svježinu i idealan start dana jeste jutarnje tuširanje. Voda vas u potpunosti razbuđuje i pomaže vam da savršeno započnete dan. Probajte gel za tuširanje Wakeup Shower Gel Feel Good sa japanskim juzu voćem, koje će vas odmah osvježiti. Da biste pojačali efekte, namirišite se Wakeup Feel Good EDT da bi vas svježina juzu voća, mošusa i mente pratila cijelog dana.5. Slušajte muziku koja podiže i energiju i raspoloženje

Muzika ima izuzetan uticaj na naš život. Prema istraživanjima, vrsta muzike koju slušamo možemo u mnogome uticati na naše raspoloženje i produktivost. Da povećate nivo energije, ujutru slušajte živahnu muziku, recimo dok pripremate doručak ili se razgibavate. Kreirajte listu koju ćete svakog jutra slušati za bolje raspoloženje i efikasnost. Osim što je korisno za um i tijelo, biće vam i zabavno a vaša jutarnja vežba može biti i plesanje uz omiljene ritmove.

I sa najmanjom promenom stila života, možete izvući maksimum od svog jutra i bolje se osjećati. Usvojite ove jednostavne savjete i uživajte u početku svakog dana.

Tekst: Fotograf: Shutterstock