3 načina korištenja sjajila za usne

Sjajilo za usne je možda namjenjeno dodavanju sjaja usnama. Ali daleko od toga da mu je to jedina namjena. U neočekivanim situacijama uvijek je dobro obavljati više stvari istim make-up alatom. Kako? - možda se pitate. Evo tri korisna načina!

1. HIGHLIGHTER
Koristite prst da utamkate malo sjajila ispod kosti ispod obrve i jagodične kosti da biste odmah dobili utisak sjajnog blistavog highlightera. Imajte na umu da je najbolje koristiti svijetlo sjajilo visokog sjaja ili sa svjetlucajućim česticama kao zamjenu za highlighter.

2. RUMENILO
Lako je pretvoriti sjaj za usne u kremasto rumenilo. Lagano pritisnite i utapkajte boju na obraze za svjež sjaj koji ćete dodati licu. Ali, zapamtite da je manje više. Sa sjajilom za usne, lako je pretjerati - budite pažljivi. Odaberite rozu ili boju breskve za najbolji efekat.

3. GLOSSY KAPCI
Korištenje sjajila za usne na kapcima je zabavna varka pomoću koje možete dobiti moderni “mokri” izgled. Samo utapkajte sjajilo vrhovima prstiju na očne kapke. Ponovo, nemojte previše da nanosite jer je koža područja oko očiju jako osjetljiva.

Za video vodič, kliknite OVDJE.Tekst: Fotograf: John Buddee Makeup by Åsa Östergren