Korak po korak: 3 načina upotrebe kuglica za nijansiranje

Da li ste znali da svake godine prodamo oko 2 miliona pakovanja Giordani Gold kuglica za nijansiranje? To je oko 100 miliona dragocijenih kuglica! A da li ste znali da su isto toliko multifunkcionalne koliko su i popularne? Evo vodiča kako da ih koristite na tri različita načina!

1. ZA SVJEŽ SJAJ
Koristite Natural Peach ili Natural Radiance kuglice. Zavrtite četkicu srednje veličine ili pređite četkicom preko kuglica da biste imali savršenu mješavinu svih pigmenata. Protresite četkicu da se oslobodite viška. Kružnim pokretima nanesite na obraze za sjajnu ružičastu završnicu. A ako želite da dodate i efekat toplog svjetlucanja svom tenu odaberite Golden Radiance – posebno jubilarno izdanje kuglica za nijansiranje s pravim zlatnim prahom!

2. OBLIKUJTE
Upotrebite Natural Bronze ili Dark Bronze tonirane kuglice. Pređite četkicom za rumenilo preko kuglica da biste dobili savršenu mješavinu svih pigmenata. Zatim upotrebite tanju stranu četkice za konturisanje lica nanoseći bronzer ispod jagodica. Zatim dodajte isti proizvod na dio lica iznad vanjskih uglova očiju duž linije kose za prirodniji sjaj. A ako želite da zamaskirate podbradak konturišite bradu da biste joj dali dubinu.

3. NAGLASITE I ULJEPŠAJTE

Da li ste raspoloženi za rumenije obraze? Odaberite neke od jarko ružičastih kuglica i uzmite ih u šaku. Četkicom uzmite pigment i nanesite ga na obraze. Voilà!

Sličan trik možete izvesti koristeći samo svijetle kuglice da biste imali efekat posvjetljivanja. Uzmite svjetlije kuglice u šaku, četkicom uzmite pigment i nanesite na jagodice, kosti iznad obrva ili na vrh nosa!

Pogledajte video vodič OVDJE.

Tekst: Fotograf: John Buddee/Crosby Make-up by: Åsa Östergren