Korak-po-korak: sjenčanje

Jedan od najvećih make-up trendova trenutno je sjenčanje: umjetnost definiranja lica pomoću sjenčanja i naglašavanja. Naučite kako definirati i istaknuti strukturu vašeg lica u samo 4 jednostavna koraka.

1

NAGLAŠAVANJE

Za naglašavanje uvijek koristite tekući puder koji je jednu nijansu svjetliji od vašeg prirodnog tena. Svjetlija nijansa će prikriti tamne krugove i suptilno istaknuti dijelove lica. Koristite četku za tekući puder ili korektor kako bi nanijeli puder na jagodične kosti, nos, bradu i obrve.  


2

FORMIRANJE

Za formiranje koristite takući puder koji je 2 do 3 nijanse tamniji od vašeg prirodnog tena. Nanesite ga na bočne dijelove nosa, duž stranica čela i ispod jagodica.   

  

 


3

 

POMIJEŠAJTE

Pomiješajte svjetlije i tamnije niijanse pomoću četke za puder. Budite sigurni da ste ih dobro pomiješali kako bi stvorili prirodan izgled bez vidljivih linija između nijansi.


4

MATIRANJE I NAGLAŠAVANJE

Nanesite malo pudera u prahu preko šminke kako bi je matirali i učinili postojanom. Za kraj širokom četkicom za puder nanesite malo rumenila kako bi stvorili dodatni sjaj.

Za video vodič kliknite ovdje.Tekst: Fotograf: Victoria Stillwell, Hair & Makeup: Maja Söderlund