Kako stvoriti savršen kućni SPA tretman za vašu kosu

Kućni spa tretman je idealno rješenje za umornu tretiranu kosu. Uz jednostavnu rutinu njege i nekoliko dobro odabranih proizvoda, možete veoma jednostavno transformirati suhu, beživotnu kosu u prelijepo glatke, sjajne lokne.

1. ŠAMPON I REGENERATOR
Započnite tretman uz hranjivi šampon i regenerator. Ovo je veoma važan prvi korak pomoću kojeg ćete pomoći umornoj kosi da se oporavi i obnovi.

2. NAHRANITE MASKOM
Nanesite bogatu hranjivu masku od korijena do vrhova kose. Rasporedite je ravnomjerno cijelom dužinom kose uz pomoć češlja širokih zubaca. Ako osjećate da je vašoj kosi potrebno dodatne njege, slobodno podignite kosu u punđu i ostavite masku da djeluje dodatnih 5 minuta dok magija ne proradi. Onda dobro isperite.

3. RASPETLJAJTE
Nakon ispiranja kose, raščešljajte je širokom četkom za kosu. Kosa je osjetljivija kada je mokra i zbog toga je važno da koristite široku četku. Nakon toga nanesite 2-3 kapi seruma dok je kosa još vlažna, da bi bila glađa i mekša.

4. TEHNIKE FENIRANJA
Sada ste spremni da osušite kosu. Koristite Styler Vent četku da je brže osušite: prorezi omogućavaju toplom zraku da bolje cirkuliše zbog čega vam je kosa kraće izložena toploti.

5. ZAŠTITITE SERUMOM
Ako vam je kosa poprilično suha i lomljiva, možete dodatnu kap seruma nanijeti na vrhove kose, za dodatnu njegu i sjaj.

Uživajte u prelijepoj, obnovljenoj kosi!

Tekst: Fotograf: Oriflame