Korak po korak: Metalik nokti sa grafičkim elementima

Ove praznične sezone najljepša manikura je ona sa metalik lakom uz dodatak svjetlucavih elemenata. Pratite ovih pet jednostavnih koraka da i sami uljepšate nokte na ovaj način!

1. OSNOVNA BOJA LAKA
Počnite sa nanošenjem sloja baznog laka gustog pigmenta u svijetloj metalik nijansi. Obično su potrebna dva sloja laka za nokte da bi se stvorila dobra osnova. Budite 100% sigurni da su vam nokti u potpunosti suhi prije nego što nastavite.

2. OBLIKUJTE KIST ZA PRECIZNOST
Za precizno nanošenje naredne boje, morate biti sigurni u to da je vaš kist za lak za nokte prave veličine. Oblikujte ga makazama do tačne debljine i odrežite vrh pravo ili pod određenim uglom, zavisno od toga koji efekat želite postići. Vrh četkice odrezan pod određenim uglom pomoći će vam u stvaranju geometrijskog izgleda.

3. NACRTAJTE TROKUTOVE
Odaberite tamniju boju i uronite odrezani kist u lak za nokte. Položite zapešće ruke na ravnu površinu da bi ruka bila mirna dok crtate trokutove. Nanesite lak u tankom sloju, popunjavajući trokutove iznutra prema vani.

4. SJAJ
Ponovo, sačekajte da vam se nokti u potpunosti osuše. Onda pospite svjetlucavi prah po svakom trokutu da biste postigli praznični efekat!

5. ZAVRŠNICA
Za samu završnicu, nanesite završni premaz bezbojnog laka.

Za video vodič, otiđite na link OVDJE.


Tekst: Fotograf: John Buddee Nails by: Frida Selkirk