3 trika sa maskarom koja treba da znate

Maskara – najbitniji dio šminke za većinu žena – djeluje jednostavno dovoljno. Ali kada pričamo sa našim stručnjacima za šminku, svo troje se slažu da postoje tri trika koji će vašu jednostvnu rutinu nanošenja maskare pretvoriti u umjetnost – evo i kako!

1. IZBJEGNITE RAZMAZIVANJE MASKARE
Kako biste izbjegli razmazivanje, nanesite bezbojni puder u prahu na područje oko očiju prije nego što nanesete maskaru – on će upiti masnoću i spriječiti razmazivanje! Plus, puder će pomoći da se lako oslobodite eventualnih čestica prašine koje tokom dana padnu na vašu kožu.

2. UVIJANJE
Uvijte trepavice u tri koraka: počnite koristeći vaš uvijač za trepavice pri korjenu, zatim pritisnite u sredini i završite na krajevima. Ovo će vašim trepavicama dati lepezast oblik, a oči će momentalno djelovati krupnije!

Savjet eksperta – za uvijene trepavice i dugotrajnu boju koristite vodootpornu maskaru!

3. NANOŠENJE
Uvijek prvo nanosite maskaru na donje trepavice. Ako prvo nanesete na gornje, rizikujete da se razmaže kada pogledate gore kako biste je nanijeli na donje trepavice. Za kraj, pogledajte pravo, četkicu maskare postavite u vertikalan položaj i razdvojite trepavice.Tekst: Fotograf: John Buddee/C2, Hair & Makeup: Åsa Östergren