Škola za make-up kistove: Usne

Besprijekorno nanošenje make-upa počinje uz odabir pravih pomagala. Evo kratkog korak-po-korak vodiča za prelijepe usne.

1. KIST ZA USNE
Kist za usne čini se kao jedna od nepotrebnih alatki za uljepšavanje, ali jednom kada otkrijete njegove prednosti, htjet ćete ga koristiti stalno. Kist za usne napravljen je tako da bi se precizno nanosio ruž i da bi se spriječilo mrljanje ruža. Duga drška omogućava optimalnu kontrolu a zaobljeni kistje savršen za iscrtavanje savršene linije. Dlačice su kratke i omogućavaju savršeno nanošenje.

2. NANOŠENJE KORIŠTENJEM KISTA ZA USNE
Odaberite ruž za usne te kistom nanesite određenu količinu na usne u tankim slojevima. Krenite od centra prema uglovima usana tako da na samim krajevima usana ne bude previše boje. Ovako ćete imati jednako nanešen ruž koji se neće mrljati. Možete nanijeti ruž u nekoliko slojeva uz pomoć kista za ruž da bi ruž bio postojaniji. Da biste dobili jasno iscrtane usne, iskoristite vrh kista da definišete linije na uglovima i lukovima.

3. KIST ZA MIJEŠANJE NIJANSI
Za mat završnicu koristite kist za miješanje nijansi koji ćete uroniti u bezbojni puder u prahu. Onda ga pažljivo utapkajte po usnama. Voila – mat usne!

Za video vodič, slijedite link OVDJE.

Tekst: Fotograf: John Budde / Crosby