Kompletan make-up za oči korištenjem samo olovke za kapke

Korištenje olovke za kapke je odličan način da dodatno istaknete oči, ali da li ste znali da možete stvoriti tri različita izgleda koristeći SAMO olovku za kapke? Evo i kako!

1. ODABERITE BOJE
Odličan make-up uz pomoć olovke za kapke zahtjeva različite boje. Počnite s biranjem tri komplementarne nijanse koje ćete koristiti za finalni izgled. Mi smo odabrali: zelenu, srebrnu i plavu.

2. NANESITE OLOVKU ZA KAPKE NA DONJI RUB KAPKA
Prvi dio make-up vodiča je jednostavan, ali upečatljiv! Započnite s vedrom bojom koju ćete nanijeti na donji rub kapka. Time ćete stvoriti veseli izgled, a oči će vam značajno doći do izražaja!

3. NANESITE OLOVKU ZA KAPKE NA GORNJI RUB KAPKA
Ako želite vaš izgled dovesti do narednog nivoa, nanesite nešto diskretniju nijansu na gornji rub kapka. Ovim ćete stvoriti ombre izgled i lijepo uokviriti oči. Idealno za svakodnevan izgled!

4. DODAJTE BOJU NA OČNE KAPKE
Posljednji korak je postizanje smookey izgleda! Ovo ćete jednostavno napraviti ako zamijenite sjenilo za kapke čvrstom olovkom za kapke. Započnite nanošenjem olovke za kapke na vanjski ugao kapka (u ovom slučaju nacrtali smog a u obliku tarabe da lakše ravnomjerno rasporedimo boju). Zatim zamrljajte boju vrhom prsta da postignete završni smokey izgled. Savršeno!

Želite detaljniji prikaz ovog vodiča? Pogledajte video vodič OVDJE

Tekst: Fotograf: John Buddee, Kosa i Make-up: Åsa Östergren