Pitajte stručnjaka: Kako pronaći pravu nijansu ruža?

Da li ste ikada vidjeli prelijep ruž na prijateljici, da biste otkrili da na vama izgleda manje savršeno? Pa, niste sami! Teško je odrediti koja vam nijansa najviše odgovara, jer ruževi izgledaju veoma različito na različitim ljudima, zbog podtona naše kože. Zamolili smo duet šminkera iz Londona, Pamelu i Andreu, da podijele svoje najbolje savjete o tome kako pronaći pravu nijansu

Šta je podton?
„Podton je boja koja izbija ispod površine vaše kože. Može biti topao, hladan ili neutralan. Vaš podton će uvijek ostati isti čak i ako se boja vaše kože mijenja tokom godina, zbog sunca, akni ili rozacee“, objašnjavaju Pamela i Andrea.

Kako pronaći podton kože
„Da biste lakše pronašli svoj podton, provjerite boju unutrašnjosti nadlanice. Tamo je boja obično zaštićena od sunca i stoga ćete vidjeti najprecizniju nijansu.” 

img-1.jpg 

Savršena nijansa ruža za tople tonove
Vaša koža ima žućkastu, breskvastu, maslinastu ili zlatnu nijansu. Nije neuobičajeno da izgledate preplanuli i zimi. Također možete imati veoma tamnu kožu koja nikada ne izgori na suncu. Gledajući u zglob, vaše vene imaju zelenkastu ili žućkastu boju. A pogledate u odnosu na nakit, zlato upotpunjuje vašu kožu bolje od srebra.

Dakle, koje nijanse odgovaraju toplim tonovima?
„Ako imate topli podton, trebalo bi da tražite narandžasto-crvene, cigleno-crvene, terakota i breskvaste nijanse. Sve ove one će vam pristajati.”

Na primjer, izgledali biste zapanjujuće sa The One Colour Stylist Ultimate ružem za usne u nijansi Sunset Orange.

img-2.jpg 

Najbolja nijansa ruža za hladne podtonove
Vaša koža je veoma blijeda i može imati pjegice ili crvenilo. Lako izgorite na suncu i imate tendenciju da pocrvenite prije nego što pocrnite. Jednostavan trik da vidite da li vam je ton kože hladan je da pogledate vene na vašem zglobu. Ako izgledaju plavkasto ili ljubičasto, onda je to to. Takođe možete da provjerite ako uradite test sa nakitom – hladnim tonovima kože najbolje pristaje boja srebra!

„Ako imate hladni podton, trebalo bi da tražite nijanse ruževa u plavičastocrvenoj ili ružičastoj boji. Trešnja crvena, šljiva ili ljubičasta također bi vam stajale sjajno. Ali ne zaboravite da se držite podalje od narandžastih i smeđih nijansi!“

Izgledali biste nevjerovatno sa Giordani Gold Iconic ružem sa ZF 15 u nijansi Blooming Pink.

img-3.jpg 

Najbolja nijansa ruža za neutralne podtonove
Ako imate poteškoća da odlučite da li su vaše vene plavičate ili zelenkaste, vjerovatno imate neutralan ton kože. Ako je to slučaj - onda imate sreće! To znači da možete odabrati boje i iz hladnog i iz toplog spektra. Razmislite o pink, nude, cherry – pa, svaka boja je za vas!

Isprobajte The One Colour Unlimited Matte ruž u nijansi Timeless Mauve – izgledat ćete besprijekorno!

img-4.jpg 

Još jedna stvar koju treba da imate na umu
„Svako drugačije vidi boju i ne postoji ispravno ili pogrešno. Nije lako pronaći savršenu nijansu ruža. Najvjerovatnije ćete morati da isprobate mnoge prije nego što pronađete onu koju volite. Samo zapamtite da je to samo šminka, pa se zabavite! Najbolji ruž je onaj na nasmijanim i sretnim usnama!“

Tekst: