Direktno s modnih pista – 5 make-up lookova koje ćete htjeti isprobati u 2022.!

Proljetne modne revije dolaze, a mi smo puni inspiracije i spremni pokazati naše najbolje lice. Čitajte dalje i saznajte koji su najmoderniji make-up lookovi s ovogodišnjih modnih pista!

img-1.jpg

Svjetlucave usne
Y2K moda se vraća u punom jeku, a to vrijedi i za make-up! Pune, izuzetno sjajne usne inspirirane ranim 2000.-ima su jedan od najvećih trendova ove sezone i kreću se od  prirodnih nijansi do odvažnih narandžasto-crvenih na proljetnim revijama Giambattista Valli i Blumarine. Kada napokon budemo bez maski za lice, htjet ćemo svima pokazati predivne, blistave usne!

img-2.jpg

Neonski make-up
Neonski trend se vratio i tu je da ostane! Neonski tuš i sjenila za kapke su rastući trend u posljednjih nekoliko sezona, a u posljednje vrijeme su svuda na Instagramu i TikToku. Na pisti, odvažne fluorescentne nijanse na kapcima dominirale su u izgledu modnih kuća Chloe, Proenza Schouler i Versace. Imali smo priliku vidjeti svakakve lookove - od iskričavao narandžaste olovke za oči preko smjelih ružičastih i plavih nijansi sjenila koja se protežu sve do obrva, do dvobojne olovke u nijansama plave i zelene - uvijek u kombinaciji s blistavom kožom i sjajnim usnama!

Prirodni make-up
Prirodni izgled kao bez make-upa je uvijek u modi! Make-up ove sezone bio je skroman i čist s fokusom na prirodni ten zdravog izgleda i dodir prozirnog balzama za usne. Za blistavu kožu savršenog izgleda posegnite za hibridnim make-upom ili prozračnim tekućim puderom.

img-3.jpg

Tuš za kapke u obliku krila
Tuš za kapke je generalno veliki trend ove sezone i ako vas pomalo plaši neonski trend, umjesto toga uzmite crni tuš, olovku i crno sjenilo! Mogli smo vidjeti mnoštvo varijacija ovog dramatičnog izgleda kod modnih kuća Balenciaga, Chloe i Rick Owens. Razdvojimo različite stilove:

  • crno sjenilo preko cijelog kapka koje se proteže u obliku krila, sve do sljepoočnica smo mogli vidjeti kod modnih kuća Rick Owens i Balenciaga.
  • Tuš za kapke s dvostrukom linijom u obliku krila nadahnut 1960.-ima – u posljednje vrijeme mogao se vidjeti posvuda na društvenim mrežama i modnim pistama: dva poteza crnog tuša za kapke i bijela olovka ili nepopunjeni prostor između njih.
  • Široke, horizontalne linije – Chloe i Balenciaga su prikazali modele s širokim horizontalnim linijama tuša za kapke s dugim ravnim linijama do sljepoočnica.
  • Preuveličane krivulje – Valentino modeli su nosili široke, prenaglašene linije tuša za kapke koje su počinjale u kutu oka i dramatično se uvijale prema sljepoočnici.

Šljokičasti make-up 1980.-ih
Šljokice su trenutno posvuda, a mi ih obožavamo! Ko bi pomislio da će se plave i ljubičaste nijanse na kapcima u stilu 1980.-ih vratiti?! Blumarine, Lanvin i Laquan Smith revije imale su modele koji su nosili šljokičaste olovke za oči, dvobojne metalik sjajne nijanse ljubičaste, zlatne ili tamnoplave boje. Ako su vam sjenila i oblici 1980.-ih "cringe", nikada nećete pogrešiti s intenzivno svjetlucavim, zlatnim nijansama sjenila za kapke!

Najpopularniji lookovi ove sezone pružaju ponešto i za one odvažne i za one nenametljive, tako da ćete biti u trendu, bilo da volite goth izgled, odvažni neonski tuš za kapke ili samo malo blistavog sjaja na usnama i prozračni tekući puder!

Tekst: Fotograf: Oriflame