Kako boje utiču na naše raspoloženje

Svuda oko nas su boje u milionima različitih nijansi. Majka priroda se pobrinula da svijet oko nas vrvi bojama i energičnošću. Boje ukazuju na stanja kroz koja mi kao individue prolazimo kroz život.

Da li ste znali? 
Boje u velikoj mjeri utiču na raspoloženje. Zamislite da živimo u svijetu bez boja. Sve oko nas bi postalo bezizražajno, dosadno i krajnje nezanimljivo. A sada zamislite da u tom nedostatku boja odjednom vidite nijansu plave ili crvene. Zar se ne biste osjećali uzbuđeno, zainteresovano, očarano? Odgovor je, kratko i jasno DA.

Nijanse crvene bi u vama probudile uzbuđenje, avanturu i želju za strašću i zavođenjem. Plave nijanse bi, s druge strane, učinile da se osjećate mirno i opušteno. Nemir bilo koje vrste bi nestao. Nije li to zaista magično?!Boje i raspoloženje
Postoji mnoštvo načina na koji boje mogu popraviti vaše raspoloženje. Ako ste žena, boje će vas najlakše uveseliti kroz odjeću i make-up. U nastavku pročitajte o bojama koje će definitivno poboljšati vaše raspoloženje!

RUŽIČASTA I CRVENA: Zavođenje, uzbuđenje, ljubav i strast!
Ako ste odvažni, samouvjereni, strastveni te uživati zavoditi, crvena boja je vaša boja. U psihologiji, crvenom bojom se opisuje strast, uzbuđenje i požuda. Zajedno s ružičastom, povezana je s ljubavlju. Kombinirajte jednobojnu odjeću s jarkocrvenim nijansama ruža za usne ili laka za nokte i mamit ćete poglede gdje god krenete. Ukoliko želite prirodniji izgled, ružičasta je vaš izborLJUBIČASTA: Mudrost, kraljevstvo i ugodnost!

Osjećate kao da vam pomalo nedostaje sreće? Ako je tako, vrijeme je da u svoj život unesete nijanse ljubičaste. Odaberite nijansu koja će vam savršeno pristajati i budite dio magije. Ljubičasta će vam pružiti samouvjerenost i kraljevski osjećaj koji je odavno bio u vama te osjećaj ugodnosti koji vam je nedostajao

ZELENA: Zdravlje, sreća, priroda!
Zelena je boja sreće i zdravlja. Ako želite unijeti prirode i mira u svoj život, onda je zelena vaš izbor. Oriflame lak za nokte će vas vratiti prirodi i u isto vrijeme donijeti malo sreće!


PLAVA: Mir, spokoj, dostojanstvenost!
Mnogo ljudi plavu boju povezuje s tugom. Međutim, plava boja budi u vama osjećaj mirnoće. Ako obratite pažnju, primjetit ćete da su zidovi kancelarija i klinika uglavnom ofarbani u plavu boju koja stvara zdraviju i mirniju atmosferu za rad. Plava boja vaše odjeće bi trebala da vas podsjeti na činjenicu da će šta god da vam se sad dešava proći i da dolaze bolji dani!

NARANDŽASTA: Svježina, jesen i novi početak!
Želite potpunu promjenu stila? Onda odaberite narandžastu ako želite da osvježite svoj život u potpunosti i slijedite vlastiti stil. Oriflameov ruž za usne u nijansi narandže ili mandarine ostavlja dojam da ste spremni za sve izazove koji su ispred vas.CRNA I BIJELA: Nevinost, snaga, život i jednostavnost!
Mišljenje mnogih je da su bijela i crna neutralne boje koje ne privlače pažnju. Mi se ne bismo složili s tim. Bijela boja će u vama probuditi osjećaj nevinosti i čistoće, a crna će vam zasigurno dati snagu i samouvjerenost! S bijelom i crnom možete kombinirati raznobojne modne dodatke kao i make-up na način koji poželite!
Najbolja stvar je što svaka boja ima drugačije značenje za svakog od vas. Mogu vas potaći da radite čudesne stvari, a sve to uz svakodnevno i jednostavno nanošenje ruža za usne, olovke za kapke ili omiljene nijanse laka za nokte.

Tekst: Fotograf: Oriflame