Korak po korak: Vodič za izražen izgled očiju

Odvažni make-up za oči je ponovo u trendu. Definisane oči, izražene trepavice i topli tonovi su sve što vam je potrebno! Sada ćete naučiti sve trikove kako da to postignete na najljepši način!

Posvijetlite područje oko očiju

Kako bi vaš make-up za oči bio upečatljiv, prvo ujednačite ton kože oko očiju. Koža je tu tanja nego na drugim dijelovima lica i tu se lako javlja crvenilo, otečenost i tamni krugovi. Koristite korektor  tako što ćete nanijeti tačkice ispod očiju i razmazati tako da se sjedine s kožom koristeći četkicu za korektor. Potom fiksirajte matirajućim puderom koristeći lepezastu četkicu.

Sjenčenje

Počnite s najsvjetlijom nijansom Iced Sand i nanesite je na sredinu kapka ispod obrva. Nijansu možete nanijeti i četkicom za korektor jer je sjajna za kremaste formule. 

Nastavite da nanosite sjenilo za oči sada sa sjenilom srednje tamne nijanse Sahara Bronze na sredinu kapka i duž gornje i donje linije trepavica. Završite s najtamnijom nijansom Muave Lava duž donje i gornje linije trepavica i nježno razmažite ka spoljnom uglu oka. 

 

Istaknite oči

Kako bi vaše oči izgledale otvorenije, nanesite malo svjetlije sjenke u prahu, naš izbor je Peach Twinkle nijansa, u unutrašnji ugao oka. Odaberite četkicu za sjenilo za oči sa dvostrukim krajem  kako biste to precizno uradili. 

Naglasite oči dodatno toplim nijansama

Ako želite više boje, možete koristiti i rumenilo u prahu. Ružičasti tonovi će dati vašem izgledu posebnu energiju. Samo vrhovima prstiju nježno utapkajte na kapke. 


 

Definišite oči  

Istaknute oči je potrebno uokviriti. Ako vam nije lagodno da koristite tuš za oči, možete početi sa iscrtavanjem linije u unutrašnjem uglu oka koristeći meku olovku. Potom pratite liniju s vodootpronim Stylo tušem za oči kako biste postigli odličnu završnicu. Vodootporna formula vam omogućuva da uživate u savršenom izgledu tokom cijelog dana.

Eye frame

Prije nego što završite šminkanje očiju s maskarom, pobrinite se za obrve. Oblikujte ih kratkim pokretima ka spolja koristeći Precision četkicu za trepavice i obrve  i definišite ih koristeći set za oblikovanje obrva. Koristite Precision zakošenu četkicu za obrve kako biste nanijeli sjenilo za obrve.

Završite s The ONE 5-u-1 Wonder Lash XXL maskarom. Potezima ka spolja podignite trepavice i tako ćete im dati lepezast izgled. Nanesite maskaru od korjena do vrha trepavica cik cak pokretima.

Vaše oči sada izgledaju markantnije nego ikada!

 

Cijeli video vodič pogledajte OVDJE

Tekst: Fotograf: Oriflame