Valovita kosa

Valovita kosa koja izgleda kao da ste proveli dan na plaži je ženstvena, privlačna i odgovara svim tipovima kose i svim bojama. Najbolje od svega je što ne morate biti ni blizu mora da postignete ovaj izgled.

 

 

 1 Za početak na suhu kosu nanesite malo losiona koji štiti od toplote. Zatim uvijajte kosu u dijelovima širokim 3 cm.. Ukoliko želite opušteniju, prirodnije valovite kosu odaberite uvijač širokog promjera. Zatim velike dijelove kose namotajte oko uvijača i držite tako oko dvije minuta. Radite od dna prema vrhu


 

 

 

2 Kako bi izbjegli da kovrče izgledaju vještački koristite uvijač u različitim pravcima (i horizontalno i vertikalno). Nanesite manju količinu laka za kosu na svaki uvijeni dio za dugotrajniji efekat.

3 Kada ste dovoljno uvili kosu, nježni i oprezno razbacajte kovrče tako da frizura ne izgleda presavršeno. Za dodatnu definicju koristite pjenu za kosu i za kraj nanesite još malo laka za kosu.

 

 

 

4 Za završni izgled uzmite dva pramena sa svake strane vašeg razdjeljka. Lagano ih uvijte i spojite na zadnjem dijelu glave. Korisite ukosnice kako bih spojili unakrsno i napravili “V” oblik. Za opušteniji izgled izvucite par pramenova kose i pustite ih da slobodno padaju.

 

 

 

 

 

 

 

Tekst: Fotograf: Kristine Wreyford