Sport i horoskop – Vodič za vježbanje

Želite li nov i zabavan način za pronalaženje savršenog sistema vježbanja baš za vas? Probajte pratiti ono što vam kažu zvijezde! Budući da horoskopski znak značajno utiče na vašu ličnost, sastavili smo listu sportova koji najbolje odgovaraju svakom znaku. Koji sport najbolje odgovara vama?

OVAN (MART 21 - APRIL 19)
Ovnovi vole da pobjeđuju. Volite da se takmičite, ali ne podnosite kada izgubite. Zato je za vas bolje da se držite individualnih sportova. Imate mnogo energije i tražite li nešto čime biste nahranili vašu potrebu za adrenalinom, sportovi brzine i oni u kojima ima kontakta su za vas. Isprobajte boks, atletiku ili trke motociklima.

BIK (APRIL 21 - MAJ 20)
Ako ste Bik u horoskopu, onda uživate u komforu. U sportu uživate i punite baterije. Trčanje vani, veslanje, ples ili gimnastika su sportovi za vas.

BLIZANCI (MAJ 21 - JUNI 21)
Blizancima je sport = T-I-M. Dok god ste aktivni u grupi ili sa partnerom, uživate. Igre s loptom su dobre za vaš brz način razmišljanja i potrebu za zabavom. Časovi fitnessa vam također odgovaraju.

RAK (JUNI 22 - JULI 22)
Glavni ciljevi bilo kakve vrste vježbanja kod Rakova su relaksacija i razmišljanje – da se u potpunosti prepuste doživljaju i uživaju. Prirodno, budući da je u pitanju vodeni znak, odgovaraju vam plivanje, aerobik u vodi, jedrenje, vožnja kanua i ronjenje.

LAV (JULI 23 - AVGUST 22)
Lavovi žele da im se drugi dive i da su zvijezde! Tako, baš kao i Ovnovi, vi morate pobjeđivati. Odvažni ste i volite pokazivati mišiće, tako da vam odgovaraju odbojka na plaži, atletika i gimnastika. Ili bilo koji od najnovijih trendova u kojima se možete dokazati među kolegama.

DJEVICA (AVGUST 23 - SEPTEMBAR 22)
Budući da su perfekcionisti, Djevice stalno moraju da se bave usavršavanjem u nekom sportu. Sigurno ćete biti odlični u sportovima u kojima je potrebno usavršavanje neke kompleksne tehnike, kao što su Chi Gong ili borilačke vještine.

VAGA (SEPTEMBAR 23 - OKTOBAR 22)
Vage sebi ne mogu pomoći, čak i u sportu im je ljubav uvijek na pameti. Veoma vam je važno da izgledate elegantno i održavate lijepo tijelo, ali mrzite sportove sa direktnim fizičkim kontaktom. Odaberite pilates, ples, tenis i klizanje na ledu.

ŠKORPION (OKTOBAR 23 - NOVEMBAR 21)
Škorpije su poznate kao samotnjaci sa jakim temperamentom. Definitivno ćete se držati individualnih sportova u kojima ćete se riješiti nešto nakupljene agresivnosti. Borilačke vještine i ekstremni sportovi kao skakanje padobranom su odlični za vas.

STRIJELAC (NOVEMBAR 22 - DECEMBAR 20)
Energija i pokret su ono što Strijelce čini sretnima, pogotovo ako je boravak vani uključen u aktivnosti. Jahanje konja, šetnje i vožnja bicikla prirodom su za vas. Zabavno bi bilo isprobati i streličarstvo! Energija i pokret čine strijelca sretnim!

JARAC (DECEMBAR 21 - JANUAR 19)
Zaboravite timske sportove! Kao Jarac, volite da se takmičite sami sa sobom i da sami postižete sportske uspjehe. Sportovi sa velikom izdržljivosti i potreba da se gurate do vaših krajnjih granica čine vas odličnim kandidatom za trkačem maratoncem, skijašem, biciklistom ili penjačem.

VODOLIJA (JANUAR 20 - FEBRUAR 18)
Lični razvoj i duhovni rast su veoma važni vodolojama. Zbog toga je joga nešto za vas. Ali, isto tako, volite isprobavati nove stvari i privlače vas egzotični i originalni sportovi – koji god da je u pitanju! Dok god su nešto što je neobično – za vas su!

RIBE (FEBRUAR 19 - MART 20)
Kao i Rak, Ribe imaju miran temperament i najviše vole kada su sportovi opuštajući. Uživaju u grupnim aktivnostima, kao što su časovi sa vježbama istezanja, ako su sporijeg tempa. Osim toga, za vas su sportovi poput plivanja, vaterpola i (u ekstremnim slučajevima) skokovi u vodu.

13-i HOROSKOPSKI ZNAK
Prije nekoliko godina, američki astronom Parke Kunkle je otkrio da Zemljina osa više nije postavljena u istom smjeru kao što je to bilo hiljadama godina ranije. Zaključak je da postoji 13-i horoskopski znak i da su naši znakovi pomjereni za jedan mjesec. Međutim, jedino što se promijenilo je položaj zvijezda, ali ne i položaj planeta, a upravo je položaj planeta ključan u astrologiji. Zbog toga se preporučuje da se svi držimo starih podjela. Ali, čisto da znate, 13-i horoskopski znak se zove Zmijonoša.


Tekst: