Odgovori na vaša pitanja o Ultimate Lift kolekciji

Imate li pitanja o Ultimate Lift kolekciji? Dr. Alain Mavon, Oriflame direktor za nauku i inovacije još jednom je dao odgovore na sva vaša pitanja.

1. ŠTA ULTIMATE LIFT KOLEKCIJU ČINI TAKO JEDINSTVENOM? 

Novage Ultimate Lift je jedinstvena kolekcija zbog patentirane Oriflame AspartoLift tehnologije koja poboljšava tonus kože za 12 sedmica. 

2. ŠTA JE PATENTIRANA TEHNOLOGIJA? 

Kada patentirate određenu tehnologiju štitite jedinstvenost otkrića koje je dovelo do nje od toga da ga drugi kopiraju. Patenti često dodaju vrijednost određenim otkrićima, jer predstavljaju dokaz da je u pitanju prava inovacija. 

3. ŠTA JE ASPARTOLIFT I KAKO ZAPRAVO DJELUJE? 

AspartoLift je kozmetički aktivni sastojak pod imenom acetilasparaginska kiselina. AspartoLift djeluje na dermalni sloj kože. Pomlađuje i fibroblaste smanjenjem njihove ćelijske rigidnosti, za koju je poznato da se povećava s godinama. Također stimuliše proizvodnju elastičnih vlakana koja se smanjuju kako starimo.

4. ŠTA SU FIBROBLASTI? 

Fibroblasti su ćelije dermisa. Odgovorne su za proizvodnju kolagena i elastina koji pomažu koži u čuvanju njenih prirodnih svojstava elastičnosti i otpora.  

5. ŠTA JE ELASTIN? 

Elastin je jedno od najvažnijih vlakana kože u dermisu zaslužnih za njenu elastičnost. 

6. ŠTA JE KOLAGEN

Kolagen je glavni strukturni protein u dermisu i pomaže koži jačajući je. 

7. ZAŠTO JE ASPARTOLIFT DRUGAČIJI OD RETINOLA? 

Retinol je efikasan aktivni sastojak. Ali je također poznato da može da iritira kožu i ponekad dovodi do intolerancije prema kremama koja ga sadrže. AspartoLift je aktivan kao retinol - čak i efikasniji i koža ga bolje podnosi. 

8. DA LI SE ASPARTOLIFT TEHNOLOGIJA KORISTI EKSKLUZIVNO U ULTIMATE LIFT KOLEKCIJI? 

Da, AspartoLift patentirana Oriflame tehnologija ekskluzivna je za Oriflame i za Ultimate Lift kolekciju.

9. NA KOJE PROBLEME KOŽE ULTIMATE LIFT CILJANO DJELUJE? 

Glavna tvrdnja za Ultimate Lift je da koži vraća tonus, čvrstinu i da je podiže. Ali isto tako ima sjajno djelovanje na bore zahvaljujući tehnologiji matičnih ćelija. 

10. ŠTA JE OPUŠTENA KOŽA? 

Opuštena kože je gubitak elastičnosti kože (izgubimo oko 1% svake godine) u kombinaciji s efektom gravitacije. Postaje vidljiva u vašim 40-tim.

11. ŠTA MOGU DA OČEKUJEM OD REDOVNE UPOTREBE ULTIMATE LIFT KOLEKCIJE? 

Klinički test pokazuje povećanje tonusa kože za 70% za 12 sedmica, kao i značajnu redukciju bora. Možete očekivati čvršću, zategnutu i pomlađenu kožu. 

12. KOLIKO BRZO MOGU DA OČEKUJEM REZULTATE? 

Odmah ćete osjetiti sjajne efekte hidratacije. Još više benefita ćete vidjeti nakon mjesec dana, a u kompletnim rezultatima ćete uživati nakon 12 sedmica. 

13. MOGU LI DA KORISTIM I SVOJE DRUGE ORIFLAME PROIZVODE ILI JE NAJBOLJE DA SE POTPUNO PREUSMJERIM NA OVU KOLEKCIJU? 

Da, možete da nastavite da koristite svoje proizvode. Ali vam preporučujemo da se preusmjerite na NovAge Ultimate Lift koja je dizajnirana tako da daje najbolje rezultate kada koristite cijeli set rutine za njegu za pomlađeni izgled kože.

Tekst: Fotograf: Oriflame Brand Images