Odgovori na vaša pitanja o Ecollagen kolekciji

Želite da znate više o našoj veoma efikasnoj Ecollagen kolekciji? Pogledajte odgovore koje je Oriflame viši direktor nauke i inovacije, dr. Alain Mavon dao na najčešće postavljana pitanja.

1. ŠTA ECOLLAGEN KOLEKCIJU ZA NJEGU KOŽE ČINI TAKO JEDINSTVENOM?

Patentirana tehnologija koja stoji iza Ecollagen kolekcije kao i dokazani klinički rezultati čine ovu kolekciju zaista jedinstvenom. U njenoj osnovi je kombinacija patentirane tehnologije i ekstrakta matičnih ćelija biljaka koji zajedno ciljano djeluju na bore. 

2. ŠTA JE TRI-PEPTIDNA TEHNOLOGIJA I KAKO FUNKCIONIŠE? 

Ova patenetirana tehnologija je kombinacija tri-peptida. Aktivno inhibira razgradnju kolagena i tako sprečava nastanak bora. 

3. ŠTA JE EKSTRAKT MATIČNIH ĆELIJA BILJKE SOLANACEAE I KAKO FUNKCIONIŠE? 

Matične ćelije biljaka su besmrtan izvor ćelija biljke. Koristeći najnovija dostignuća biotehnologije proučavamo matične ćelije hiljada biljaka kako bismo identifikovali one sa djelovanjem protiv starenja, onda izolujemo njihove komponente koje imaju najmoćnije efekte. To su ekstrakti matičnih ćelija.

Ekstrakt matičnih ćelija biljke Solanaceae poboljšava sintezu novog kolagena za 200%. Ojačava i rehidrira kožu iznutra, smanjujući pojavu bora. 

4. DA LI SE TEHNOLOGIJA KOJA STOJI IZA ECOLLAGEN KOLEKCIJE KORISTI ISKLJUČIVO U ORIFLAMEU? 

Da, tri-peptidna tehnologija je patentirana Oriflame tehnologija. Niko drugi nema takvu tehnologiju. 

5. ŠTA UZROKUJE BORE? 

Koža je veoma dinamičan organ. Kod mlade kože imamo kontrolisanu i uravnoteženu proizvodnju novog kolagena kao i razgradnju starog. Kako starimo, ta ravnoteža se sve više remeti i proizvodnja novog se usporava dok se stari razgrađuje. Rezultat je manjak kolagena što dovodi do vidljivih bora. Pretjerano izlaganje suncu kao i pušenje dodatno pogoduju nastanku bora. 

6. DA LI JE MOGUĆE SMANJITI POJAVU BORA? 

Da, tako što ćete izbjeći pretjerano izlaganje suncu i redovno njegovati svoju kožu. 

7. KAKO DA ZNAM DA JE ECOLLAGEN PRAVI IZBOR ZA MOJU KOŽU? 

Ako fine linije postaju sve vidljivije i pretvaraju se u bore, onda je Ecollagen kolekcija za njegu kože stvorena za vas. 

8. KAKVE REZULTATE MOGU DA OČEKUJEM KOD REDOVNE UPOTREBE? 

NovAge Ecollagen klinički dokazano smanjuje bore za 33% nakon 12 sedmica. Također pruža odličnu svakodnevnu njegu vašoj koži. 


Tekst: Fotograf: Oriflame Brand Images