Zimski vodič za čvrste nokte

Možda to niste znali, ali niske temperature lose utiču i na zdravlje vaših noktiju. Šta je to što biste mogli uraditi da ih održite čvrstim i jakim? Imamo odgovore za vas!

HIDRATACIJA
Da, znamo, možda je hidratacija očigledno rješenje, ali zbog toga nije ništa manje važna. Ono što morate zapamtiti je da vaši nokti trebaju jednako vlažnosti kao i vaše ruke. Zato nemojte zaboraviti umasirati kremu i u pokožice. U posebno hladnim danima i nepredviđenim situacijama, možete koristiti i balzam za usne.
Obožavamo: Milk & Honey hidratantna krema za ruke

MASIRAJTE POKOŽICE
Kao što smo već spomenuli, dnevna masaža pokožica je nužna za zdravlje noktiju. Ali, ako ustanovite da krema nije dovoljna, postoje i drugi načini da ih nahranite. Prvo koristite piling za pokožice noktiju koji će ukloniti suhu kožu a onda nanesite kremu za pokožice noktiju za odličan rezultat.
Obožavamo: The ONE krema za pokožice noktiju i The ONE piling za pokožice noktiju

KORISTITE RAŠPICU NA PRAVILAN NAČIN
Da li ikad turpijate nokte rašpicom pokretima naprijed-nazad? Nemojte to raditi! Može dovesti do lomljenja i guljenja noktiju i zbog toga uvijek trebate koristiti rašpicu u samo jednom smjeru. Drzga greška koju možete napraviti je da odsiječete pokožice umjesto da ih jednostavno gurnete prema dole. Ovo je puno bolja opcija jer rezanje može dovesti do infekcije. Razmislite i o tome da zamijenite metalnu rašpicu sa nekom od mekšeg materijala jer metalna može biti pregruba za vaše nokte.
Obožavamo: The ONE Crystal rašpica

ODMORITE NOKTE
Volimo manikuru, ali dugoročno gledano, konstantno lakiranje knotiju može dovesti do njihovog oštećenja. Nokti upijaju supstance, čak i više od kože i isušuju se. Lakovi za nokte mogu dovesti i do njihove dekolorizacije, što nije baš lijep prizor. Zbog toga, dajte svojim noktima pauzu od lakova s vremena na vrijeme. U tom periodu možete intenzivnije hraniti nokte regeneratorom ili određenim maskama.
Obožavamo: The ONE regenerator za nokte

KORISTITE DODATKE PREHRANI
Jaki i zdravi nokti stvaraju se i iznutra. Dodatka prehrani koji je posebno namijenjen poboljšanju kvalitete vaše kose i noktiju zaista može unaprijediti njhihov izgled. Potražite sastojke kao što su željezo, koje je važno za zdrav korijen noktiju i L-cysteine koji im daje čvrstinu.
Obožavamo: Wellness By Oriflame, Nutri kompleks za kosu i nokte

NOSITE RUKAVICE, VANI I UNUTRA
Rukavice su nužnost zimi! Osim što ćete spriječiti smrzavanje ruku, rukavice će spriječiti vaše ruke i nokte od pretjeranog sušenja. Ali, ono o čemu možete razmisliti je da ih nosite i unutra. Da, unutra! Nošenje pamučnih rukavica nakon nanošenja krema pomoći će bolje upijanje kreme u kožu. Savršeno je ovo raditi dok spavate.
Obožavamo: Rukavice za hidrataciju ruku

Tekst: Fotograf: Oriflame Brand Images