Zašto vaša koža izgleda beživotno i kako je učiniti blistavom

Kako to da neki ljudi tako jednostavno imaju blistavu kožu, dok se neki suočavaju s kožom koja izgleda beživotnije od ponedjeljka ujutru? Odlučili smo da istražimo uzroke beživotnog tona kože i saznamo šta vam je potrebno za taj poželjni unutrašnji sjaj.

Šta uzrokuje beživotni izgled kože?
Da li vaša koža izgleda beživotno ili blistavo zavisi od prozračnosti vaše kože, odnosno kako vaša koža izgleda kada je izložena svjetlosti. Vanjski sloj kože je sam po sebi bezbojan i može izgledati manje ili više proziran u zavisnosti od stanja strukture i površine kože. To znači da ako gornji sloj vaše kože nije zdrav, neće odražavati svjetlost, što vam može učiniti ten pepeljastim.

Dakle, šta utiče na prozračnost kože?
Da li vaša hidratantna krema dovoljno hidrira? Ili je možda vaša koža bila izložena hladnom ili užarenom suncu? Za nedostatak sjaja možemo uglavnom okriviti suhu kožu ili oštećenu barijeru kože. Kada je koža suha, struktura kože može postati neujednačena, što znači da površina postaje hrapavija i raspršuje svjetlost umjesto da je reflektuje čineći izgled kože beživotnim. Neravnu površinu kože mogu izazvati i odumrle ćelije kože, bore ili fine linije.

Kako do blistave kože
Na sreću, svi gore navedeni problemi mogu se prilično lako popraviti uz odgovarajuću njegu. Sve se može riješiti pomoću pravih sastojaka i doslijednog sprovođenja rutine njege.

Serum s hijaluronskom kiselinom 
Prije svega, hidrirajte, hidrirajte, hidrirajte! Ako vam je blistava koža prioritet, predlažemo da u ormarić u kupatilu dodate serum s hijaluronskom kiselinom. Hijaluronska kiselina je magnet za vlagu koji natapa vašu kožu raskošnom hidratacijom. Naš NovAge Brilliance serum, na primjer, sadrži molekule hijaluronske kiseline male molekulske mase koji mogu prodrijeti dublje u epidermis da intenzivno hidriraju, poboljšaju prozirnost, tonus i teksturu kože. Savršena kombinacija s drugim molekulima koji zadržavaju vodu, može djelovati kao sistem za navodnjavanje koji isporučuje neophodnu vlagu. Kada je gornji sloj kože hidriran, ima glatkiju površinu koja mnogo bolje reflektuje svjetlost i daje vam željenu blistavost!

Piling kože
Da li piling radite nekoliko puta sedmično? Ako ne, učinite to, jer će to vašoj koži dati pravi sjaj! Uklanjanje odumrlih ćelija s površine kože poboljšava neravnu teksturu i poboljšava sposobnost kože da apsorbuje serum i hidratantnu kremu, što znači da ćete izvući maksimum iz seruma s hijaluronskom kiselinom.

Uz ovo malo prilagođavanje vaše rutine, možete od beživotnog dobiti blistav ten za kratko vrijeme!

Fotograf: Andrea Simons