Micelarna otopina: čemu toliko oduševljenje?

Smatrana je za ‘tajnu ljepote francuskih djevojaka’. Sigurno ste već ranije čuli za miceralnu otopinu. Riječ je o alternativnom sredstvu za čišćenje lica koje se ne ispire i ne sadrži sapun, ali da li zaista zaslužuje toliku pažnju? Istraživali smo.

KAKO MICELARNA OTOPINA DJELUJE?

Formula micelarne otopine sadrži molekule masnog ulja mikro veličine rastopljenih u blagoj vodi. Sitne čestice privlače nečistoće i ulje tako da nanošenjem na kožu sakupljaju masnoću i rastvaraju nečistoće i make-up. Nema potrebe za ispiranjem nakon upotrebe, samo nanesite miceralnu otopinu blazinicom  i ostavite da se upije.  


DA LI DA PROBAM?

Micelarna otopina je izvrsna za osobe sa osjetljivom i izrazito suhom kožom. Ukoliko utvrdite da sredstva za čišćenje s pjenom ili tonici čine vašu kožu zategnutom, pružaju osjećaj peckanja ili onda pokušajte umjesto ovih proizvoda probati miceralnu otopinu. Imajte u vidu da ona nije temeljna poput sredstva za čišćenje stoga izbjegavajte vodootpornu ili dugotrajnu šminku koja se teže uklanja. 


Ukoliko vas brine lice sklono aknama, micelarna voda neće biti podjednako učinkovita poput kombinacije sredstva za čišćenje i tonika. Ona će ipak pružiti blagu alternativu za skidanje make-upa i može biti jako učinkovit proizvod za korištenje prije čišćenja lica. 


Tumačenje da micelarna voda predstavlja sredstvo za skidanje šminke, sredstvo za čišćenje, tonik i hidratantnu kremu u jednom je nerealno –ni jedan proizvod nije toliko dobar!


Ipak, miceralna voda je jednostavno rješenje za skidanje make-upa koje nježno djeluje na vašu kožu. Ukoliko imate suhu ili osetljivu kožu vrijedi probati  Diamond Cellular micelarnu otopinu za čišćenje lica, ali će vam svakako biti potrebni i proizvodi za hidrataciju kao i ZF za dnevnu varijantu. 


Za druge tipove kože, micelarna otopina korisna je kada ste u žurbi. Idealna je zamjena za druge proizvode za čišćenje kada se nalazi na nekom mjestu sa ograničenim pristupom vodi ili imate potrebu da brzo hidriratizirate lice ili očistite make-up. Za svakodnevnu upotrebu ipak izaberite specifičniji pristup njezi kože. Tekst: Fotograf: Fotolia