Zašto je i njemu potrebna njega kože

Zašto je i njemu potrebna njega kože

ČIŠĆENJE

Samo zato što muškarac nema potrebu da uklanja šminku, ne znači da ne treba da čisti lice na početku i na kraju dana – a običan sapun tu neće pomoći! Sapun za ruke formuliran je baš za to – za vaše ruke, a kožu lica može isušiti i iziritirati.

Bakterije i izumrle ćelije kože nakupljaju se tokom noći na njenoj površini i potrebno ih je ukloniti. A kako koža muškaraca proizvodi više sebuma, veoma je bitno čistiti je i tonirati ujutru, kako bi se spriječilo zatvaranje pora.

A uveče? To što njegovo lice ne djeluje zamašćeno ili prljavo, ne znači da zapravo nije. Umivanje sredstvom za čišćenje uklonit će tragove zagađenja, masnoću i nečistoću nakupljenu tokom dana, a tonik će ukloniti najupornije ostatke.

Probajte: NovAge Refining pjenasti gel za čišćenje i NovAge Skin Renewing tonik

KREMA ZA PODRUČJE OKO OČIJU
Koža oko očiju suša je od kože na licu. Krema za predio oko očiju djelovat će na izdajničke znake užurbanog načina života, umanjit će otoke, tamne kolutove i fine bore.

Zatim nanesite: NovAge Ecollagen kremu za ublažavanje bora područja oko očiju

POJAČAVANJE DJELOVANJA
Zahvaljujući hormonu testosteronu, koža muškaraca je oko 25% deblja od kože žena. Tokom procesa starenja, i koža muškaraca postaje tanja i pojavljuju se bore. Serumi imaju visoke koncentracije antioksidanata i vitamina, a zbog lagane teksture oni mogu prodrijeti dublje u kožu i dati bolje rezultate.

Preporučujemo: NovAge Ecollagen serum protiv bora

ZAŠTITA OD SUNCA

Koncentracija kolagena u koži muškaraca veća je nego kod žena, pa se zbog toga znaci starenja kod muškaraca javljaju kasnije. Kako muškarci nisu skloni tome da se štite od sunca, i kod njih se pojavljuju fine linije, bore i tamne fleke, poništavajući prednost koju im pružaju hormoni. Srećom po njih, većina dnevnih krema sadrži ZF 15 ili veći i zaštitit će ih od štetnog djelovanja UV zraka.

Osnovni proizvod: NovAge zaštitna dnevna krema za lice sa ZF 30

DNEVNA I NOĆNA KREMA
Koža muškaraca je suša, čvršća i sklonija upalnim procesima, a nije tajna da brijanje i rast brade često dovode do iritacija. Dnevna krema će vratiti vlažnosti i djelovat će kao barijera od spoljašnjih agresora, dok će noćna krema njegovati kožu i regenerirati je tokom noći. Zdrava, dobro hidrirana koža lakše se brije i njeguje.

Kompletirajte njegu sa: NovAge Ecollagen dnevnom kremom protiv bora sa ZF 15 ujutro, i NovAge Ecollagen noćnom kremom protiv bora tokom noći.


Tekst: Fotograf: Getty Images