Njega kože nadahnuta švedskom prirodom

Od samih početaka inspiriše nas priroda. Novom Optimals Age Revive kolekcijom postižemo revolucionarne rezultate u borbi protiv starenja. Namijenjena je borbi protiv višestrukih znakova starenja s jedinstvenim sastojcima prirodnih švedskih biljaka. Želite li saznati više? Pročitajte ovaj intervju s našim stručnjakom za njegu kože, Melinom Galeadi.

1. ZAŠTO SMO U OPTIMALS AGE REVIVE KOLEKCIJI KORISTILI PRIRODNE ŠVEDSKE SASTOJKE? 

Stvaranje proizvoda koji su nadahnuti prirodom, kao i poštovanje prema prirodi dio je naše baštine. Tokom perioda od 10 godina usvojili smo opsežno znanje o prirodnim sastojcima i njihovim prednostima – koristili smo to znanje kao nadahnuće za kreiranje visokoučinkovitih proizvoda poput Optimals kolekcije.

2. ŠTA VAS JE INSPIRISALO U ŠVEDSKIM SASTOJCIMA? 
Neke od najotpornijih biljaka na svijetu nalaze se u Švedskoj. Često rastu u uslovima oštre sjeverne klime, pa mogu podnijeti godišnje promjene temperature u rasponu od -20 ° C do + 30 ° C. Ovi uslovi su ekstremni za floru. Za preživljavanje ispod nule, biljke moraju biti u stanju sačuvati hranjive tvari. To rezultira stvaranjem bogatih koncentracija antioksidansa, vitamina i eteričnih ulja - komponenti za koje se zna da se nalaze u ekstraktima koje smo odabrali.

 

3. RECITE NAM MALO VIŠE O SASTOJCIMA
Osim ostalih sastojaka koji se nalaze u proizvodima za njegu kože, Age Revive kolekcija kombinira 11 prirodnih sastojaka koji se mogu naći u švedskoj prirodi. Ovi sastojci su jedinstveno kombinirani kako bi se stvorile pojedinačne formulacije za svaki proizvod unutar Age Revive kolekcije. Svi su odabrani kako bi vam pomogli u postizanju lijepe, mlađe kože.

4. RECITE NAM NEŠTO VIŠE O AGE REVIVE PROIZVODIMA!
Pa, svrha Age Revive proizvoda je ponuditi jednostavno, ali učinkovito rješenje u borbi protiv starenja. To je značilo stvaranje raspona proizvoda koji cilja na više znakova starenja. Da bismo to mogli učiniti, morali smo osigurati da svaka od učinkovitih formulacija bude upućena na specifične probleme kože. Zato je tako važna primjena rutine njege kože koja uključuje sve proizvode kolekcije Age Revive.

  • Tonik i mlijeko za čišćenje uklanjaju nakupljene nečistoće u večernjim satima i odumrle stanice kože ujutro.

  • Krema za područje oko očiju pomaže u poticanju mikrocirkulacije kako bi se smanjili tamni krugovi i korigovale sitne linije.

  • Serum osigurava hidrataciju jer sadrži hijaluronsku kiselinu te na taj način zadržava tekućinu koja se prirodno nalazi u tijelu.

  • Dnevna krema koriguje fine linije i bore, te štiti kožu tokom dana.

  • Noćna krema njeguje, nadopunjuje i vraća vlagu koži tokom noći.

Tekst: Fotograf: Oriflame and Getty