Šta muškarci žele – i šta im je sve potrebno

Njega kože muškaraca se treba razlikovati od njege kože žena. Koža muškaraca ima više kolagena, deblja je i čvršća od kože žena. Ako je njega kože vašeg muškarca prilično jednostavna evo nekoliko efikasnih dodataka njegovoj normalnoj rutiniza njegu kože. To možda nije ono što on želi, ali je to ono što njegova koža traži.

HIDRATACIJA

Suh i klimatiziran zrak u kancelariji može biti vrlo štetan za kožu. Dnevna hidratacija može spriječiti umoran izgled kože i njezinu opuštenost.  Odaberite hidratantnu kremu koja se brzo upija – čak i najzaposleniji muškarci mogu pronaći vrijeme za to.

Preporučujemo: 26685 Ecollagen dnevna krema za korekciju bora ZF 15 PILING

Možda ćete teško nagovoriti svog muškarca da nanese masku za lice, ali biste ga trebali lako nagovoriti da koristi piling za kožu. Jednom do dva puta sedmično piling se lako može uklopiti u dnevnu rutinu tuširanja. Zapamtite da je piling potrebno umasirati u mokru kožu kako bi se odumrle stanice i nečistoća ispravno uklonile. 

Preporučujemo: 

23744 Essentials Daily Scrub Cleanser piling za svakodnevno čišćenje licaTAMNI KRUGOVI OKO OČIJU

A šta s borama, podbuhlom kožom oko očiju i podočnjacima? I muškarci ih imaju. Evo šta trebate učiniti: izaberite odgovarajuću kremu za područje oko očiju i nanesite je vrhovima prstiju. Krema za područje oko očiju s aplikatorom također čini čuda. Za osvježavajuć i umirujuć učinak možete balzam ostaviti u frižideru preko noći.

Preporučujemo: 16686 North for Men Triple Action balzam za područje oko očiju
DODAJTE ZAŠTITNI FAKTOR


Prilikom boravka na otvorenom cijelo vrijeme vaš muškarac treba koristiti kremu za zaštitu od sunca. Nažalost, muškarci su prilično nemarni kad je u pitanju zaštita njihove kože. Muška koža zahtijeva jednaku zaštitu od sunca kao I ženska. Neka vaš muškarac koristi kremu sa zaštitnim faktorom, ali I balzam za usne sa zaštitnim faktorom. 

Preporučujemo23378 Sun Zone UV zaštitna krema za lice i izložene dijelove tijela sa ZF 50


PAŽLJIVO BRIJANJE

Brijanje može uzrokovati svrbež i iritacije kože, pa je najbolje da se koristi krema za brijanje i balzam poslije brijanja kao bi se smirilo eventualno crvenilo kože nakon brijanja. Savjet brijača je brijanje pod kutem od 45 stepeni u smjeru rasta dlačice. Brijači imaju svoje trikove, a mi ćemi ih samo nadopuniti.

Preporučujemo: 14652 North For Men – pjena za brijanje za osjetljivu kožu


INFORMIŠITE SE O STARENJU
Samo zato što George Clooney dobro izgleda ne znači da se svi muškarci osjećaju ugodno kako godine prolaze. Općenito gledajući, proizvodi koji prkose starenju kože se mogu podijeliti u dvije osnovne grupe: oni za prevenciju i oni koji saniraju posljedice starenja.  Proizvodi za preventivu su idealni za većinu muškaraca u dobi od 25 godina i naviše. Proizvodi koji saniraju posljedice starenja često sadrže retinol, antioksidante i kolagen.

Preporučujemo: 16687 North For Men Total Age Control krema protiv starenja Tekst: Fotograf: SHUTTERSTOCK