Šta mušku kožu čini jedinstvenom?

Iako postoji mnogo sličnosti, muška koža se veoma razlikuje od ženske. Saznajte u čemu su razlike – pitali smo našeg stručnjaka.

Muška koža razlikuje se od ženske prvenstveno radi testosterona – glavnog muškog hormona koji muškarcima daje deblju, otporniju kožu, odgovoran je za bradu i brkove, te za pojačano znojenje kod muškaraca. Testosteron također uzrokuje pojačanu proizvodnju sebuma, što mušku kožu čini masnijom. Uzmemo li u obzir činjenicu da muškarci imaju šire pore, postaje jasno zašto koža kod muškaraca više privlači prljavštinu, te zašto je začepljenija prljavštinom i masnoćama.

Dobre vijesti za muškarce su da je njihova koža na udaru znakova starenja znatno kasnije od ženske. Loše vijesti su, međutim, da proces starenja, kad jednom započne, napreduje jako brzo. To doprinosi umornom izgledu kojeg muškarci žele izbjeći pod svaku cijenu, jer je to jedan od najizraženijih znakova koji odaju njihove prave godine.

Još jedan jedinstveni faktor muške kože je činjenica da koža koja je “ispunjena” testosteronom zahtijeva intenzivnu hidrataciju. Bez toga, mladalački izgled blijedi zauvijek. Brada i brkovi (facijalne dlake) također igraju vrlo važnu ulogu u sveukupnom dojmu izgleda muškarčeve kože. Koža muškaraca koji nose brkove i bradu podložnija je nakupljanju prljavštine i masnih naslaga u bradi i brkovima. Ovdje, naravno, govorimo o mikro-česticama, koje nisu vidljive prostim okom. S druge strane, muškarci koji se redovito briju, svoju kožu izlažu dodatnom stresu u vidu iritacija prilikom brijanja. Dobra vijest za muškarce zove se NovAge Men! Osmišljen kako bi učinkovito djelovao na apsolutno sve negativne znakove starenja, teksture koja može prodrijeti duboko u kožu i djelovati trenutačno, ali istovremeno i dugotrajno.

Nosim bradu. Mogu li i ja koristiti NovAge Men?
Apsolutno! Muškarci koji nose bradu jednako mogu uživati u najboljoj mogućoj njezi svoje kože koristeći NovAge Men. Najvažnije je čistiti kožu i raditi piling jer brada privlači mikročestice prljavštine, te kožu čini masnijom. Dodatno, brada može smanjiti razinu hidratiziranosti kože, tako da koža bude suha, što nikako nije dobro ni poželjno. Njegu započnite nanošenjem NovAge Men sredstva za čišćenje i piling. Ako nosite umjetnički oblikovanu bradicu ili je vaša brada kratka, nanošenje sredstva bit će lako, gotovo kao i brijanje. Ako je međutim vaša brada duža (1-1,5 cm), nanošenje sredstva potrebno je izvesti tako da sredstvo dopre do kože kroz bradu. Kad govorimo o pojačavanju djelovanja i hidrataciji, kao koracima vaše rutine, nanesite NovAge Men energizirajući i hidratantni serum za lice i NovAge Men gel-losion za lice protiv starenja intenzivnog djelovanja na čistu kožu lica i vrata – uključujući i bradu. Oba proizvoda upijaju se jako brzo bez osjećaja masnoće na licu, a vaša brada (ukoliko je nosite) svakako će vam biti zahvalna na dodatnoj hidrataciji.

Neke Oriflame kolekcije imaju 6 proizvoda, a NovAge Men samo 4. Zašto?
Muškarci su navikuti koristiti manje proizvoda za njegu kože, zato je NovAge Men kolekcija kreirana tako da sadrži suženi izbor proizvoda u odnosu na postojeće NovAge setove. Rezultat je pojednostavljena rutina koja štedi vrijeme (i prostor u vašoj kozmetičkoj torbici!) s jednakim krajnjim učinkom.

Tekst: Fotograf: Oriflame