Kojeg je mirisa sreća?

Sreća ima vrlo određeni miris. Zadnje studije dokazuju da ljudi komuniciraju pozitivne emocije poput sreće putem mirisa. Iako je parfemska industrija već odavno u bočice “zarobila” slatke molekule vrijedno je prisjetiti se koje su to omiljene note koje tražimo kao miris sreće.

JAGODE
Svježe, slatke jagode su ne samo ukusne već dokazano povećavaju koncentraciju i usredotočenost.

LAVANDA
Uobičajen sastojak  mirisa, lavanda je poznata kao miris koji opušta i smiruje. Ukoliko se nađete u stresnoj situaciji i želite se opustiti, lavanda je pravi miris za vas.


VANILIJA

Slatkog mirisa, vanilija također smanjuje stres i anksioznost. Savršen je miris kada težite za samopouzdanjem i optimizmom.

JASMIN
U aromaterapiji jasmin je često korišten kao antidepresiv. Ovaj delikatni, slatki miris ima nevjerojatnu moć poticaja energije i oslobađanja od osjećaja stresa.


JABUKE I KRUŠKE 

Osjetite energizirajući miris jabuka i krušaka. Ove divne note također pomažu i u borbi protiv anksioznosti.

CITRUSNO VOĆE
Naranče, limuni i grejp su ne samo dobri za vaše zdravlje već su odlični i za poticaj dobrog raspoloženja. Citrusni su mirisi odlični za održavanje budnosti pa nanesite mirise s ovim notama kada želite osjećaj euforije i sreće.   

MIRIS SVJEŽE POKOŠENE TRAVE
Miris svježe pokošene trave će vas učiniti sretnima i opuštenima. Ukoliko nemate travnjak u kojem možete uživati, potražite miris s ovim neodoljivim notama. 

Miris koji preporučujemo

HAPPYDISIAC 

Kreator mirisa Olivier Cresp, je jedan od najtalentiranijih kreatora mirisa svog vremena. Živi u Parizu i potpisnik je slavnih mirisa poput  “Angel”, Thierrya Muglera i Oriflameovog mirisa “Happydisiac Woman”.

Naručite Happydisiac ovdje.

Tekst: Fotograf: Shutterstock