Wellness izazov - lična iskustva

Naši Wellness korisnici su u posebnom izazovu uz kupovinu Seta za zdravlje u mjesecu februaru podijelili s nama svoja lična iskustva korištenja proizvoda Wellness kategorije i koliko time čine svoj život kvalitetnijim, te su pored toga izgradili svoje poslovanje. Pročitajte ove inspirativne priče i pridružite se i vi Wellnes pokretu!

DANICA I ŽELJKO KOVAČEVIĆ

Nezavisni Menadžer

Pošto sam odrasla u porodici u kojoj se mnogo vodilo računa o zdravom načinu ishrane, nije mi bilo teško da kada sam formirala svoju porodicu primjenim isti obrazac.

U taj obrazac se Wellness by Oriflame savršeno uklopio i upotpunio zdrav način života moje porodice. To se ogleda u brojnim benefitima kojima svjedočim.

Svakodnevnom primjenom Wellnessa kao dodatka balansiranoj ishrani, moje i  zdravlje moje porodice se znatno poboljšalo.

Osim zdravlja, Wellness proizvodi, prvenstveno Wellness Pack i Nutrikomplex, svojim aktivnim sastojcima doprinose njegovanoj i lijepoj koži. Iz mog iskustva, osobe koje počnu koristiti naš Wellness veoma brzo se uvjere upravo u ovo što sam napisala...jer koža dobija potrebnu njegu iznutra putem vitamina, minerala i antioksidanasa iz Wellness proizvoda.   

Zbog svega ovoga sa velikim zadovoljstvom Wellness preporučujem svima u svojoj okolini, prijateljima i porodici, Oriflame saradnicima...volim da kažem da Wellness treba preporučiti svim osobama koje volite i do kojih vam je stalo.

Evo još jedne činjenice, moja porodica i ja neprekidno koristimo Wellness by Oriflame od kada se pojavio.

 

ZAHIR KADRIĆ

Nezavisni Menadžer

Dođe tako period u životu kada odlučite da trebate ili morate promijeniti svoje životne navike. Moja odluka za takvom promjenom je počela na proljeće 2019. godine. Počeo sam rekreativno sa trčanjem, a zatim aktivno u život uveo i njegovo veličanstvo WELLNESS BY ORIFLAME.

Od tada, pa do ovog momenta kada pišem, a vjerujem da će to ostati do kraja mog života, jutro počinjem Wellness šejkom i packom za muškarce, a dan završavam treningom.

Wellness by Oriflame je moja doza zdravlja i energije za taj dan i bez njih nema priče.

Kako sam jačao tjelesno i mentalno tako se javila i želja da se prijavim na utrke. Prva je bila u Kaknju (3. augusta) i od tada aktivno učestvujem na utrkama u BiH. Utrka na koju sam posebno ponosan je polumaraton, 2020. u Mostaru. Moj prvi polumaraton! A siguran sam da će ih biti još.

Moj saveznik u vježbanju je postao Wellness by Oriflame.

Često nemam vremena popiti šejk ujutro u stanu, pa je postao i moj saputnik u autu i na poslu. Wellness šejker je nešto bez čega ne izlazim iz stana kada krenem na posao. Nerijetko je na stolu i kada pijem kafu na pauzi sa drugarima, koji sada na moju preporuku kupuju upravo proizvode koje i sam koristim. Rado preporučujem svoj Wellness šejk i Wellness pack, ali i Morski kalcij sa vitaminom D, Proteinsku mješavinu, multivitamine za djecu i sve drugo iz našeg wellness programa koje redovno konzumira i cijela moja porodica.

Preporukom je počelo napredovati i moje Oriflame poslovanje, na što sam izuzetno ponosan.

Prioritet svih nas u današnje vrijeme je biti i ostati zdrav.

Zato želim da se uz zdravlje i dalje nižu medalje, razvija wellness poslovanje i neka svi čuju za dijamantni Wellness by Oriflame. To je ono što ja želim sebi. Skromno ili ne, nije zabranjeno željeti.

A vama… Vama želim da što prije donesete odluku da Wellness by Oriflame bude promjena koju želite sebi. Jer za sebe želimo samo najbolje. Budite sebi najbolja investicija!

Živi i zdravi mi bili! I čuvajte se!

 

DŽANA KAVAZOVIĆ

Nezavisni Menadžer

Moja nova životna navika sa Wellnessom iz Oriflamea

Šta ste vi danas učinili za svoje zdravlje?

Ovo pitanje sama sebi često postavljam od kako se puno toga promijenilo po pitanju moga zdravlja.

Šta je to zdravlje za Vas, a šta za mene?

Lično nisam mnogo brinula o zdravlju kao i većina Vas. Volim grickalice između obroka i nisam bila neko ko je volio da vježba. Vjerojatno zbog toga što radim posao koji iziskuje dugo stojanje na nogama, pa se toliko umorim da mi i nije bilo do vježbanja. Pored ostalog, tu je i stres koji se nakupi u dnevnoj i noćnoj smjeni.

Da, nisam vam rekla, ja sam medicinska sestra već dugi niz godina i imam dnevne i noćne smjene.

U mojih 48 godina života svašta se izdešavalo, od lijepih i manje lijepih trenutaka. Jedan od ljepših trenutaka bio je kada sam postala Oriflame Brend Partner. Tada sam tek upoznala i Wellness proizvode.

Prvo od osoba koje su već bili korisnici i koje imaju lična iskustva, a poslije kroz razne edukacije koje organizira kompanija Oriflame. Prvi Wellness proizvod koji sam počela koristiti je Oriflame WellnessPack Woman. To je dnevna doza upakovana u vrećicu, a sadrži snažan trio, astaksantin, Omega-3 i kompleks multivitamina i minerala.

Pomenula sam kako volim grickalice između obroka, ali ništa dobro od toga nisam dobila, osim viška kilograma. Grickalice sam zamijenila Natural Balance šejkom sa okusom čokolade!

Šejk je zdravi međuobrok koji se lako priprema. Ovi Natural Balance šejkovi su bogati proteinima i vlaknima. Proteini nisu samo izvor energije nego učestvuju u obnavljanju tkiva i mišića, a sadrže manje od 100 kalorija. Pored toga, pružaju visokokvalitetne proteine sa svim aminokiselinama koje naše tijelo ne može proizvesti.

Natural Balance šejk imamo u tri okusa: jagoda, vanilija i čokolada. Promjenom navika dobila sam zdrav međuobrok, a probavni sistem je zahvalan na unosu vlakana.

Ja biram čokoladu, a koji vi okus birate?

 

MUNEVERA PENDEK

Nezavisni Menadžer

Kako sam izgradila poslovanje sa Wellness kategorijom

Moja Wellness priča počinje 2015. godine kada sam prvi put prisustvovala jednom seminaru na koji me je pozvala moja viša sponzorica. Iako sam bila član već dvije godine, na tu kategoriju nisam obraćala pažnju. Nakon seminara sam odlučila da u svoju dnevnu rutinu uvedem Wellness paket za žene, s obzirom na to da sam do tada već koristila neke vitamine i minerale koje sam kupovala odvojeno. Wellness Pack je vrlo brzo postao moj nezaobilazni saveznik , jer mi omogućuje da unesem vitamine, minerale, omega 3 i antioksidanse koje iz nekog razloga ne mogu ili ne stižem da unesem ishranom.

Svoje oduševljenje sam podijelila i sa svojim prijateljima, porodicom i kolegama sa posla, te sam na taj način dobila svog prvog saradnika i člana mog glavnog tima (kolegicu sa posla). Vrlo brzo smo u svojim timovima imale veliki broj zaljubljenika u ovu kategoriju jer je na svim našim L2 sastancima Wellness kategorija je bila obavezno spomenuta, a  pravili smo i kućna druženja na temu Wellness načina života, zajedničke šetnje, izlete i treninge gdje smo dijelili svoja iskustva sa osobama koje nisu članovi i degustirali proizvode. 

Vrlo brzo smo imali veliku mrežu potrošača i saradnika koji su koristili Wellness proizvode, što je rezultiralo da 2016. godine budem najbolji menadžer u BiH upravo u toj kategoriji.

Sa zadovoljstvom mogu reći da je Wellness by Oriflame kategorija koja je na prvom mjestu kod većine saradnika iz moje strukture, te da i dalje nastavljamo da širimo priču o zdravom načinu života.

 

VELIMIR BUHA

Nezavisni Direktor

¨Kako sam izgradio biznis sa Wellness kategorijom"

Wellness kategorija prisutna je intezivno u našem domu još od 2015, nakon što smo prisustvovali jednom od wellness seminara u organizaciji Oriflame kompanije. Sagledavši vrlo jasne činjenice, zašto je danas bitno da živimo zdrave navike, nego ikada prije, odmah smo i počeli sa primjenom. Natural Balans šejkom počinjemo dan. Pomaže nam da imamo dovoljno energije za početak dana. Uz shake ide lagani doručak i kesica Wellness Paka, dok djeca koriste vitamine i minerale za djecu. Wellness supice i Protein blend su jako često dodaci uz ostale obroke. Raznovrsna ishrana koju praktikujemo i ovi Wellness proizvodi doprinijeli su tome da imamo dovoljno energije za cijelodnevne obaveze, koje su u današnje vrijeme svima jako brojne.

Podjelom svog iskustva i iskustva naših saradnika koji su krenuli sa istim ili sličnim rutinama, potakli smo veliki broj korisnika kozmetike da isprobaju i ove proizvode. Lično zadovoljstvo svakog potrošača se širilo, te danas smo ponosni na broj korisnika wellness proizvoda u našim timovima, ali i na sve one aspekte u pobljšanju zdravih navika koje su postigli.

Nastavljamo sa pričanjem naše wellness priče i naših iskustava, kako bi što veći broj osoba spoznao koliko su moćni ovi proizvodi.

 

IBRAHIM ŠKILJO

Nezavisni Menadžer

 

 

Moja ozbiljna Oriflame wellness priča počinje od marta 2015 godine. Imao sam privilegiju i zadovoljstvo biti sudionikom nezaboravnog edukativnog Oriflame seminara, u malom ali divnom mjestu Terme Čatež – Slovenija. Gosti seminara bili su vrhunski motivacioni  treneri  i eminentni stručnjaci iz oblasti ljepote i zdravlja. „Ključna osoba“ za mene na seminaru je svakako doc.dr. Almir Popo profesor sa Univerziteta u Mostaru i tadašnji Oriflame regionalni menadžer Zapadnog Balkana za wellness. Obzirom da sam uvaženog profesora poznavao od ranije, bio sam slobodan pitati za nekoliko savjeta, obzirom da sam u tom periodu imao problem sa povišenim krvnim pritiskom. Tražio sam informaciju o promjeni načina ishrane i usvajanju zdravih životnih navika uz Wellness proizvode.  

Profesor me zamolio da po povratku sa seminara, uradim sve nalaze o stanju krvne slike u odgovarajućoj medicinskoj ustanovi, te da iste proslijedim mailom njemu da pogleda.

Kako dogovoreno - tako i urađeno.

Profesor Popo je u jako kratkom vremenu pregledao moje nalaze i dao svoju preporuku. Preporuka je bila: „Ibro, nalazi su odlični, nema nikakvih naznaka da postoji opasnost od bilo kakvih negativnih reakcija na tvoje zdravlje. Preporučujem da redovno koristiš Oriflame wellness paket za muškarce uz dodatnu fizičku aktivnost – šetnja i lagano trčanje u prirodi, zdraviji način ishrane i takav način života će ti pružiti više energije, samopouzdanja i pomoći će da lakše prebrodiš sresne situacije, ukoliko do istih dođe“.

Odlučio sam da narednih šest mjeseci koristim Oriflame Wellness paket za muškarce uz korekciju ishrane i dodatnih fizičkih aktivnosti. Šest mjeseci je prošlo u najboljem redu, bio sam opušten, primjetio sam promjene na sebi, više energije, bolje raspoloženje, a onda sam uvjeren u benefite Wellness paketa, nastavio po istoj recepturi do dana današnjeg.

 

ERVINA KURBEGOVIĆ

Nezavisni Senior Menadžer

Počela sam redovno koristiti Wellness proizvode kada sam osjetila pozitivne promjene na svom tijelu i organizmu. Wellness mi pomaže pri obavljanju svakodnevnih obaveza jer mi daje energiju koja mi je potrebna. Moram naglasiti da su i moji ukućani stekli naviku da koriste Wellness proizvode. Kada lično koristimo Wellness mnogo je lakše prenijeti svoja iskustva. Kada sam se uvjerila u kvalitet proizvoda, počela sam da prezentujem Wellness proizvode na svojim sastancima i pravim prezentacije na kojima gosti imaju priliku da degustiraju Wellness proizvode. Pravim razne reklame koje mi pomažu pri preporuci Wellness proizvoda da bi ljudima ukazali koliko su vrijedni proizvodi iz Wellness kolekcije. Svojim sam članovima sugerirala da stave akcenat na preporuku Wellnessa iz razloga što su proizvodi prvenstveno kvalitetni, nose visok broj bodova i samim tim zarada je veća. To je moj način kako sam izgradila biznis sa Wellness proizvodima.

Fotograf: Lične fotografije