Iskusite snagu brige o sebi

It seems like nowadays we’re always rushing around trying to be the best version of ourselves. Sometimes we can hold unrealistic expectations for ourselves, but this usually results in us burning out. It might seem unimportant, but taking time for yourself is the key to balance in your life. Remember that beauty and strength start with you! Here are five self-care tips for putting yourself first.

1. Povežite se s okolinom
Isprobajte jednostavnu praksu “mindfulness” i rasteretite svoju glavu od uobičajenih misli. Izdvojte par minuta dnevno da se zaustavite i povežete sa svojom okolinom, te obratite pažnju šta čujete, vidite, osjećate? Fokusiranje na okruženje može da napravi otklon od dnevnih briga i pomogne punjenju baterija.

2. Usvojite mirnu jutarnju rutinu
Mnogi od nas počinju dan jurnjavom - ostaju u krevetu do posljednjeg trenutka čime im ostaje premalo vremena da se spreme za novi dan. Ako ustanete samo malo ranije, dovoljno ranije da na miru doručkujete i obavite jutarnju beauty rutinu, dan će vam početi daleko ljepše. Podsjetite se koliko je bitna rutina njege kože

3. Pijte puno vode
Jedna od najjednostavnijih i najefikasnijih stvari koje možete učiniti za svoje zdravlje jeste da se redovno hidrirate, a naročito ujutru. Osim što pomaže ujutru, voda je sjajan način da se osvježite i popodne kada se osjećate tromo.

4. Pronađite novi hobi
Ponekad smo previse okupirani onim što bi trebalo da radimo da zaboravimo na ono što bismo voljeli da radimo. Postoji li nešto što volite, a dugo se niste time bavili? Ili nešto novo da probate? Izaberite jedan dan, zabilježite ga u dnevniku i uživajte!

5. Kažite ne ponekad
Izuzetno je teško reći ne prijateljima ili kolegama, naročito kada vas pozivaju da radite nešto zabavno! Ali ako ste iscrpljeni i radije biste išli kući, bolje je da poslušate svoj instinkt.