Njega kože nakon fitnessa

Ukoliko se trudite da ostvarite svoje zdravstvene i fitness ciljeve, svakako želite i poboljšati izgled svoje kože! Evo kako možete riješiti neke probleme dok vježbate.

VJEŽBA: BIKRAM JOGA
PROBLEM KOŽE: CRVENILO
Trend vježbanja joge u ekstremnim vrućinama može biti savršen za vaše tijelo, no svakako potiče crvenilo lica pa savjetujemo da koristite masku koja sadrži krastavac ili Aloe Veru i ohladite je u zamrzivaču kako biste spriječili crvenilo. Nakon vježbanja nanesite masku kako biste ublažili crvenilo no ukoliko ste skloni ekcemima ili osjetljivoj koži pokušajte vježbati jogu na nižim temperaturama. Nažalost, ovaj tip joge može pogoršati stanje vaše kože.

Obožavat ćete: Love Nature gel masku sa ekstraktom aloe vere

VJEŽBA: PLIVANJE
PROBLEM KOŽE: SUHA KOŽA
Klor je zaista loš za kožu jer smanjuje njezinu prirodnu vlažnost i ulja, a na taj način isušuje. Ukoliko i inače čistite lice sredstvom za čišćenje u pjeni, isprobajte mlijeko. Mlijeko za čišćenje ima formulaciju koja štiti kožu, a uklanja nečistoće.  Također će vam biti potrebna hidratacija iznutra, pa pijte dosta tekućine prije i poslije plivanja.

Obožavat ćete: EcoBeauty mlijeko za čišćenje kože

VJEŽBA: TRENING VISOKOG INTENZITETA
PROBLEM KOŽE: NEĆISTOĆE

Sitne bubuljice uzrokuju nečistoće koje su rezultat zatvorenih pora. Dobra je vijest da je to lako riješiti. Jednostavna je prevencija ukoniti sav make-up prije vejžbanja i odabrati opremu za vježbanje koja je napravljena od mikro-vlakana. Prilikom boravka u dvorani koristite svoj vlastiti peškir kojim ćete ukloniti znoj i, naravno, obavezno se istuširajte, očistite lice i pore kako bise spriječili daljenje izbijanje prištića, kako bi vam pore ponovo bile čiste.

Obožavat ćete: Love Nature Cleansing Wipes Tee Trea

VJEŽBA: BOOTCAMP
PROBLEM KOŽE: FOTOOŠTEĆENJE
Ukoliko palanirate vježbu na otvorenom, bit će vam potreban zaštitni faktor. Ukoliko je vaš zaštitni faktor previsok za aktivnosti na otvorenom, možete koristiti i dnevnu kremu koja sadrži zaštitni faktor. NovAge nudi hidrataciju koja osigurava zaštitu kože od foto oštećenja zbog ZF 30.

Obožavat ćete: NovAge zaštitna dnevna krema za lice sa ZF 30


Tekst: Fotograf: Getty Images